Transfer | PSV verkoopt Érick Gutiérrez aan Chivas Guadalajara

Transfer | PSV verkoopt Érick Gutiérrez aan Chivas Guadalajara
2 min
PSV1

Na een dienstverband van vijf jaar verlaat Érick Gutiérrez PSV. De Mexicaan, die in 2018 werd overgenomen van CF Pachuca, keert terug naar Mexico waar hij aan de slag gaat bij partnerclub Chivas. Guti kwam 141 keer in actie voor PSV.

De 28-jarige Mexicaans international kwam op 30 augustus 2018 naar PSV. In zijn eerste wedstrijd maakte hij meteen indruk, want tijdens de 7-0 overwinning op ADO Den Haag gaf hij een assist op boezemvriend Hirving Lozano en scoorde hij zelf met een prachtig afstandsschot. “Hier had ik niet van durven dromen”, zei hij destijds tegen de NOS. 

Belangrijke kracht
In de vijf jaar erop ontwikkelde de middenvelder zich tot een zeer gewaardeerde kracht. Guti stond bekend om zijn onvermoeibare werklust en belangrijke doelpunten. Zo scoorde hij in de bekerfinale van 2021-2022 en was hij trefzeker in de voorronde voor de UEFA Champions League tegen AS Monaco. In totaal kwam hij twaalf keer tot scoren en gaf hij evenveel assists. Guti won in dienst van PSV vier prijzen: twee keer de TOTO KNVB Beker en twee keer de Johan Cruijff Schaal. De club wenst Érick het beste met het vervolg van zijn carrière en hoopt dat hij in de toekomst nog veel successen mag vieren.

PSV kon zijn vertrek nog niet eerder bekend maken, daar waar de overgang juridisch nog niet afgerond was.