Transfer | PSV neemt Sergiño Dest definitief over van FC Barcelona

Transfer | PSV neemt Sergiño Dest definitief over van FC Barcelona
3 min
PSV1

Sergiño Dest is en blijft PSV’er. De technisch zeer begaafde linksback werd vorig seizoen gehuurd van FC Barcelona. Nu neemt PSV hem definitief over van de Catalanen. Sergiño heeft zaterdagmiddag op PSV Campus De Herdgang zijn handtekening gezet onder een vierjarig contract.

PSV maakte op 21 augustus 2023 bekend dat het Sergiño Dest op huurbasis overnam van FC Barcelona. Slechts één dag later maakte de linksback zijn basisdebuut voor PSV, in het uitduel in de UEFA Champions League tegen Rangers FC (2-2). Vanaf dat moment zou Sergiño basisspeler blijven. In totaal kwam hij in 37 officiële wedstrijden in actie, waarin hij twee doelpunten maakte en zeven assists gaf.

Knieblessure 

De 33-voudig international van de Verenigde Staten liep in april van dit jaar een zware knieblessure op. Sergiño is aan het revalideren en zal de komende maanden nog niet aanhaken bij de groepstraining. Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart noemt het dan ook een unieke situatie. “We hebben het er intern goed over gehad, maar Sergiño heeft ons afgelopen seizoen dusdanig overtuigd dat we de kans om hem definitief over te nemen absoluut niet wilden laten liggen. Hij heeft zoveel kwaliteiten. De nieuwe situatie verandert dat niet."

Belangrijk zijn en titels pakken
Sergiño heeft meerdere redenen om voor PSV te kiezen. “Om te beginnen gelooft PSV in mij en word ik hier enorm gewaardeerd. Ik heb de club leren kennen als ontzettend warm, zoals ik dat nog nooit ergens heb meegemaakt. Dat zijn belangrijke aspecten voor iemand in mijn situatie en geeft me vertrouwen dat ik hier goed kan revalideren. Als het eenmaal zo ver is, is het erg fijn dat het spel dat we hier spelen bij me past. Ik kijk er enorm naar uit om weer minuten te maken, belangrijk te zijn en titels te pakken”, vertelt de 23-jarige rechtspoot. 

Stewart is heel blij dat Dest nu definitief PSV’er is. “Hij heeft een belangrijke rol gespeeld in de 25e landstitel. Toen hij vorig jaar overkwam wist ik dat we een heel goede speler in huis haalden. Dat heeft hij meerdere keren bewezen op het hoogste niveau. Zijn komst is een erg goed begin van de transferzomer.”