Transfer | PSV neemt Ryan Flamingo over van FC Utrecht

Transfer | PSV neemt Ryan Flamingo over van FC Utrecht
2 min
PSV1

PSV neemt Ryan Flamingo per direct over van FC Utrecht. De club heeft met Flamingo een overeenkomst gesloten voor een contract tot medio 2029. De 21-jarige centrale verdediger annex verdedigende middenvelder is de derde versterking van de zomerse transferwindow. Eerder werden Sergiño Dest en Couhaib Driouech definitief binnengehaald.

Ryan begon zijn carrière in 2014 in de jeugdopleiding van Almere City FC. In 2021 vertrok de Blaricummer naar US Sassuolo op huurbasis. Na een halfjaar nam de club uit Noord-Italië hem definitief over. In de Italiaanse jeugdcompetitie Primavera 1 kwam Flamingo 55 keer in actie, waarin hij zestienmaal het net wist te vinden. In 2022-2023 maakte hij zijn debuut in het betaalde voetbal namens Vitesse, dat hem huurde van US Sassuolo. FC Utrecht zag de kwaliteiten van de jongeling en huurde hem daarna ook van de Italianen. In één seizoen maakte hij indruk en werd hij definitief overgenomen door de club uit de Domstad. In hetzelfde jaar maakte de verdediger bovendien zijn debuut in Jong Oranje.

Bij FC Utrecht was Ryan afgelopen seizoen goed voor 34 duels, waarin hij zijn mannetje stond als centrale verdediger en als verdedigende middenvelder. Nu de medische keuring geen obstakels heeft opgeworpen, is Ryan officieel PSV’er. Hij zal bij PSV met rugnummer 6 gaan spelen.

Multifunctioneel
Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart is enthousiast dat hij de multifunctionele speler aan de selectie heeft kunnen toevoegen. “Ryan is een veelzijdige voetballer die past binnen onze speelstijl. Zijn duelkracht en drang om naar voren te voetballen maken hem een waardevolle toevoeging aan de bestaande selectie. Ik ben tevreden dat we hem zo vroeg in de voorbereiding hebben kunnen vastleggen.”

Droom
“Vroeger liep ik hier al stage en maakte ik De Herdgang mee. Het was voor mij altijd al een droom om voor de beste club van Nederland te spelen”, vertelt de kersverse aanwinst. “Ik wil de lat nog hoger leggen, alles geven met het team en daar 100% voor werken. Het zou prachtig zijn als we weer kampioen kunnen worden. Ik wil zoveel mogelijk bereiken bij PSV.”