Transfer | PSV neemt Lore Jacobs over van RSC Anderlecht

Transfer | PSV neemt Lore Jacobs over van RSC Anderlecht
2 min
Vrouwen

PSV Vrouwen beschikt komend seizoen over een nieuwe aanvalster. Lore Jacobs heeft namelijk haar handtekening gezet onder een driejarig contract. De negentienjarige spits komt over van RSC Anderlecht, waarmee ze onlangs landskampioen werd.

In haar eerste jaren op het hoogste niveau, noteerde Lore indrukwekkende cijfers. De spits van België O23 schoot 37 keer raak in twee seizoenen voor RSC Anderlecht. Op die manier droeg ze al bij aan twee landskampioenschappen. Daarnaast werd ze in 2023 uitgeroepen tot beste speelster van de competitie. In maart verloor Lore een oefenwedstrijd tegen PSV Vrouwen met 3-2. Ze maakte beide treffers van Belgische kant.

Doorgroeien en prijzen pakken
Lore is ontzettend trots dat ze de overstap maakt naar PSV. “Er zijn in het verleden grote namen van Anderlecht naar PSV gegaan. Ik voel me vereerd dat ik nu dezelfde stap maak. Ik wil hier doorgroeien en voor de prijzen gaan. Ik denk dat de Nederlandse competitie een stapje verder is dan de Belgische, dus ik hoop veel te leren en bovenal veel doelpunten te maken." 

“Met Lore halen we een getalenteerde Belgische jeugdinternational in huis”, zegt Technisch Manager Maud Roetgering. “Ze kan zowel in de spits als op de tien-positie uit de voeten. Ze is heel balvast, doelgericht en heeft overzicht. Daarnaast spreken haar statistieken in de Belgische competitie boekdelen.”