Transfer | PSV neemt Couhaib Driouech over van Excelsior Rotterdam

Transfer | PSV neemt Couhaib Driouech over van Excelsior Rotterdam
2 min
PSV1

Couhaib Driouech is PSV’er. De buitenspeler komt over van Excelsior Rotterdam en heeft een contract tot medio 2029 getekend. Couhaib is de tweede versterking van de zomerse transferwindow.

Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart is blij dat de overgang van Couhaib rond is. “Het is een speler met ontzettend veel kwaliteiten. Door zijn snelheid en techniek kan hij kansen creëren en afronden. Hij heeft bij Excelsior Rotterdam bewezen dat hij onder druk kan presteren en ook dan zijn stempel op wedstrijden kan drukken. Ik ben blij dat het gelukt is", aldus Stewart.

Eer
De gedreven aanvaller kijkt ernaar uit om in het Philips Stadion te gaan spelen. “Ik ben heel blij dat ik hier ben en het PSV-shirt mag aantrekken. Voor mij is het echt een eer om hier te mogen spelen”, vertelt hij na het ondertekenen van zijn vijfjarige contract. “Ik was vorige week nog op vakantie met Ismael Saibari en hij zei dat ik gek zou zijn als ik niet zou komen.”

Couhaib, die beschikt over zowel een Nederlands als Marokkaans paspoort, genoot zijn opleiding tot voetballer bij sc Heerenveen. In 2021 maakte de 22-jarige linkerflankspeler een overstap naar Excelsior Rotterdam. In zijn eerste jaar bij de Kralingers promoveerde Couhaib naar de Eredivisie. Dit jaar verdedigde Excelsior Rotterdam haar plek op het hoogste niveau tot en met de beslissende play-offs, waar het over twee duels verloor van NAC Breda.

Driouech kwam 101 keer in actie voor de Zuid-Hollanders, waarin hij 16 doelpunten maakte en evenveel assists gaf. De getalenteerde buitenspeler maakte vorig jaar ook zijn debuut voor het nationale elftal van Marokko Onder 23. Hij nam deel aan de Afrika Cup met dit team en kroonde zich tot Afrikaans kampioen. Bij PSV zal hij met rugnummer 21 gaan spelen.