Transfer | PSV neemt aanvalster Indiah-Paige Riley over van Brisbane Roar

Transfer | PSV neemt aanvalster Indiah-Paige Riley over van Brisbane Roar
2 min
Vrouwen

PSV Vrouwen beschikt vanaf vandaag over een nieuwe aanvalster. De club verwelkomt de Nieuw-Zeelandse Indy Riley, die recent nog in actie kwam op het Wereld Kampioenschap. De 21-jarige voetbalster tekent een contract tot medio 2025.

Ondanks dat Indiah-Paige Janita Riley pas 21 jaar is, is ze al zes seizoenen actief in het profvoetbal. PSV neemt haar over van het Australische Brisbane Roar FC, waar haar carrière in 2018 begon. Het Europese continent is haar niet vreemd, want tussendoor zat ze twee jaar bij het Deense Fortuna Hjørring. 

De speelster beschikt zowel over een Nieuw-Zeelands als een Australisch paspoort. Voor haar interlandloopbaan koos ze voor de ‘Football Ferns’, waar ze op het WK drie poulewedstrijden voor speelde. Dat deed ze als aanvaller in een 4-3-3-formatie en als middenvelder in een 4-4-2-formatie. Helaas hadden de Nieuw-Zeelanders niet genoeg aan vier punten om de knock-outronde te halen. 

Een-tegen-een
Indiah-Paige beschrijft zichzelf als een creatieve speelster die graag de een-tegen-een aangaat. Hoewel ze meerdere opties had, raakte ze na een gesprek met Sandra Doreleijers, Maud Roetgering en Roeland ten Berge overtuigd van het plan dat PSV met haar heeft. “Het is een jong team dat aantrekkelijk voetbal wil spelen. Ik kijk er naar uit om daar onderdeel van te zijn en PSV verder op de kaart te zetten. 

Kwaliteitsimpuls
Manager Vrouwenvoetbal Sandra Doreleijers spreekt van een kwaliteitsimpuls: “Ze is een zeer vaardige speelster met ervaring op het hoogste niveau. In de gesprekken met haar werd voor ons bevestigd dat we een match zijn. We hebben er alle vertrouwen in dat ze hier kan slagen.” 

psvvrouwen
Vrouwen
transfer