Transfer | Myrthe Moorrees keert terug bij PSV Vrouwen

Transfer | Myrthe Moorrees keert terug bij PSV Vrouwen
2 min
Vrouwen

PSV neemt Myrthe Moorrees per direct over van Fortuna Sittard. Daarmee keert de 29-jarige verdedigster terug op het oude nest, want Myrthe speelde tussen 2013 en 2017 al 93 wedstrijden voor PSV Vrouwen. Ze heeft een contract getekend tot medio 2026.

Met Myrthe haalt PSV niet alleen een betrouwbare verdedigster en middenveldster in huis, maar ook een speelster die al vaak doel trof, vooral uit vrije trappen en strafschoppen. In haar eerste periode bij PSV Vrouwen maakte ze maar liefst 22 doelpunten. De rechtspoot uit Venray begon haar profcarrière bij VVV Venlo en speelde daarna voor FC Utrecht, PSV, FC Twente, SC Sand, FC Köln en Fortuna Sittard.

Technisch Manager Maud Roetgering is blij met de terugkeer van de ervaren kracht. "Deze transfer heeft twee belangrijke aspecten. Myrthe kan binnen het veld een positieve impact hebben omdat ze erg veelzijdig is. Zo kan ze op meerdere posities uit de voeten en heeft ze naast verdedigende ook aanvallende kwaliteiten. Buiten het veld kan ze net zo waardevol zijn. We hebben veel jong talent en Myrthe is met haar ervaring de aangewezen persoon om dat mede te begeleiden.” 

Voor de prijzen spelen
“Het voelt echt als thuiskomen”, vertelt Myrthe bij het ondertekenen van haar contract. “De keuze was snel gemaakt, want alles voelde gelijk heel warm aan, de faciliteiten smaken naar topsport en PSV zit vol ambitie. Ik wil hier voor de prijzen spelen en ondertussen mijn ervaring overbrengen op de jongere speelsters. Ik kijk er heel erg naar uit om aan de slag te gaan.”