Transfer | Mohamed Nassoh vertrekt naar Sparta Rotterdam

Transfer | Mohamed Nassoh vertrekt naar Sparta Rotterdam
2 min
Jong

Mohamed Nassoh vervolgt zijn voetbalcarrière volgend seizoen bij Sparta Rotterdam. De aanvoerder van Jong PSV beschikt over een aflopend contract. De overstap van Mohamed is per 1 juli van dit jaar officieel.

Mohamed Nassoh, geboren op 26 januari 2003, sloot zich in 2010 aan bij PSV Academy. Na een succesvolle doorloop van alle jeugdteams maakte hij op 19 april 2021 zijn debuut voor Jong PSV tijdens de met 2-0 verloren wedstrijd tegen De Graafschap. Inmiddels speelde Mohamed al meer dan honderd wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. Daarin kwam hij veertien keer tot scoren en gaf hij eenzelfde aantal assists. 

De aanvallende middenvelder was niet alleen verdienstelijk in de Eerste Divisie. Zo won hij vorig jaar met Jong PSV de Premier League International Cup. Van dat prestigieus en internationaal jeugdtoernooi werd afgelopen dinsdag opnieuw de finale bereikt. Jong PSV won, mede dankzij een doelpunt van Mohamed, met 3-2 van West Ham United U21. Hoewel het nog niet tot een officieel debuut in PSV 1 kwam, speelde de 21-jarige technisch begaafde speler verschillende oefenwedstrijden voor de hoofdmacht.

PSV dankbaar

Mohamed heeft mooie woorden over voor de club waar hij is opgegroeid. “Ik ben PSV heel dankbaar. Ik heb hier heel mijn leven gespeeld, dus de club is een onderdeel van mij geworden. Dat ik PSV nu ga verlaten doet wat met me, maar ik weet dat ik dat een plaatsje kan geven. Ik kijk er enorm naar uit om met Sparta Rotterdam in de Eredivsie te gaan knallen.”

Met 37 punten uit 29 wedstrijden bekleedt Sparta Rotterdam momenteel de negende plaats in de Eredivisie. PSV is trots dat weer een speler uit de Academy zijn weg vervolgt in het betaald voetbal. De club bedankt Mohamed voor veertien jaar trouwe dienst en wenst hem alle succes met de voortzetting van zijn voetbalcarrière.