Transfer | Malik Tillman tekent tot medio 2028 bij PSV

Transfer | Malik Tillman tekent tot medio 2028 bij PSV
2 min
PSV1

PSV neemt Malik Tillman definitief over van Bayern München. De Amerikaans international, dit seizoen op huurbasis actief bij PSV, heeft zijn handtekening gezet onder een vierjarig contract.

Op 10 augustus 2023 voegt Malik Tillman zich officieel bij de club en krap een maand later verschijnt hij voor het eerst aan de aftrap van een Eredivisieduel. Met een doelpunt en assist is zijn basisdebuut een daverend succes. De naast het veld zo ingetogen voetballer overtuigt iedereen van zijn kwaliteiten: technisch, voetbalintelligent en ijskoud in de kleine ruimtes. Met vooralsnog 37 duels, 9 doelpunten en 15 assists in zijn eerste seizoen, is PSV blij te melden dat Malik definitief blijft. 

Malik Tillman doorliep de hele jeugdopleiding van Bayern München en maakte er op negentienjarige leeftijd ook zijn debuut in het betaald voetbal. Na een jaar bij de A-selectie van de Europese grootmacht vertrok Malik op huurbasis naar Rangers FC, waar hij met 43 wedstrijden, twaalf doelpunten en vijf assists een zeer verdienstelijk seizoen draaide.

Waarde meer dan bewezen
Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart is ontzettend trots dat een belangrijke speler van het kampioenselftal nu permanent vastligt. “Malik heeft dit seizoen zijn waarde meer dan bewezen. Het is een fantastische voetballer met ontzettend veel kwaliteiten. Daarnaast heeft hij ook nog eens een geweldige ontwikkeling doorgemaakt, als voetballer en als mens. Ik ben erg blij dat hij nog lang voor PSV speelt.”  

Doorontwikkelen
“Ik ben heel blij dat ik langer bij PSV blijf. Het eerste seizoen is geweldig geweest en ik hoop dat we de komende jaren nog veel prijzen gaan pakken”, vertelt Malik, die zich gewaardeerd voelt bij PSV. “Dat geeft me het vertrouwen dat ik hier op de juiste plek ben en dat ik me hier kan ontwikkelen tot een nog betere voetballer.”

Ook Hoofdcoach Peter Bosz kijkt uit naar een langere samenwerking met Malik. “Ik ben ontzettend blij dat hij blijft. Hij is pas 21 jaar oud, maar heeft dit jaar al zoveel stappen gezet in zijn ontwikkeling. Dat is mooi om te zien en ik ben benieuwd hoe hij zich gaat doorontwikkelen.”