Transfer | Janou Levels maakt overstap naar Bayer 04 Leverkusen

Transfer | Janou Levels maakt overstap naar Bayer 04 Leverkusen
2 min
Vrouwen

Janou Levels is overgenomen door Bayer 04 Leverkusen. De Duitse club betaalt een transfervergoeding om de 22-jarige Oranje-international over te nemen. Manager Vrouwenvoetbal Sandra Doreleijers ziet de weg die Janou bewandelt als een schoolvoorbeeld.

In 2018 kwam Janou Levels naar PSV Vrouwen, waar ze al snel uitgroeide tot een vaste waarde. In vijf jaar tijd speelde de linksback 117 officiële wedstrijden in het rood-wit. Daarmee staat ze op de zesde plek van alle speelsters die ooit voor PSV Vrouwen in actie kwamen. Janou was onderdeel van het team dat voor het eerst UEFA Women’s Champions League speelde en in 2021 de TOTO KNVB Beker won. De eerste prijs in de historie van de vrouwentak. 

Janou zegt met een enorm goed gevoel terug te kijken op haar periode bij PSV Vrouwen. “Het doet me goed dat ik onderdeel heb mogen uitmaken van deze club. Ik heb hier de kans gekregen me te ontwikkelen tot de speelster en persoon die ik nu ben.” Janou maakte in 2021 haar debuut voor de OranjeLeeuwinnen en is captain van Jong Oranje. 

Trots 
Sandra Doreleijers betreurt dat PSV Vrouwen een goede speelster verliest, maar ze is ook trots: “Dit is de weg die we speelsters graag zien bewandelen. Janou kwam in de lente van haar carrière vanuit het CTO Eindhoven. Op PSV Campus De Herdgang deed ze in vijf jaar ontzettend veel ervaring op en is van grote waarde geweest voor het vrouwenteam, waardoor ze nu klaar is voor de volgende stap.”