Transfer | Hirving Lozano verruilt PSV deze winter voor San Diego FC

Transfer | Hirving Lozano verruilt PSV deze winter voor San Diego FC
3 min
PSV1

Hirving Lozano gaat PSV per 1 januari 2025 verlaten. De 28-jarige Mexicaans international voegt zich in het nieuwe jaar bij Major League Soccer-team San Diego FC. Chucky speelt de eerste seizoenshelft nog voor PSV. Daarna vervolgt hij zijn loopbaan in de Verenigde Staten.

Hirving begon in de zomer van 2023 aan zijn tweede termijn in het rood-wit. Zijn eerste periode begon in 2017 en eindigde in 2019, toen hij werd overgenomen door SSC Napoli. Chucky heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij op termijn weer in de buurt van zijn thuisland Mexico zou willen voetballen. Die kans grijpt hij nu.

“Hirving stond ruim een jaar geleden te popelen om weer voor PSV te spelen. Hij heeft zijn hart verloren aan deze club en zijn familie is gesteld op deze regio. We zijn van hem gecharmeerd als voetballer, maar we respecteren hem ook als mens. Daarom hebben wij niet getwijfeld om zijn verzoek om terug te keren naar eigen omgeving te honoreren. We zijn erg blij dat hij eerst nog een half jaar voor ons speelt,” aldus Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart.

Sterk afsluiten
De vleugelaanvaller is de eerste ‘designated player’ van San Diego FC, een nieuw team dat volgend jaar instroomt in de Amerikaanse MLS. “Ik heb gemengde gevoelens”, vertelt de Mexicaan bij het ondertekenen van zijn contract. “Aan de ene kant word ik overweldigd door vreugde omdat ik de kans krijg een nieuw avontuur aan te gaan. Aan de andere kant baal ik omdat ik opnieuw afscheid moet nemen van de plaats die ik als mijn tweede thuis beschouw. Ik heb het geluk gehad om geweldige momenten, overwinningen en kampioenschappen te delen met de grote club die PSV is. En met de club bedoel ik ook de fans, de bestuurders, de staf, de medewerkers en mijn dierbare teamgenoten. Alles wat op het veld is bereikt, absoluut alles, is een teamprestatie. Iedereen draagt zijn steentje bij. Eens een PSV-er, altijd een PSV-er”, besluit Hirving.

Tweevoudig landskampioen 
Vooralsnog kwam Chucky 112 keer in actie voor PSV. Daarin kwam hij 46 keer tot scoren en gaf hij 31 assists. In 2017-2018 en 2023-2024 werd hij met PSV kampioen van Nederland. Op 4 augustus kan hij daar nog één prijs aan toevoegen. Dan speelt PSV in het eigen Philips Stadion om de Johan Cruijff Schaal.