Transfer | Burnley FC neemt Shurandy Sambo over van PSV

Transfer | Burnley FC neemt Shurandy Sambo over van PSV
2 min
PSV1

Shurandy Sambo gaat PSV na vijftien jaar verlaten. De rechtsback gaat aan de slag bij Burnley FC, dat komend seizoen actief is in de Engelse EFL Championship. Shurandy speelde in totaal vijftien wedstrijden voor PSV 1. Hij tekent voor vier jaar bij de Britten.

De in Geldrop geboren Shurandy Ruggerio Sambo begon in het seizoen 2008-2009 aan PSV Academy. Zijn profcarrière ging elf jaar later van start, toen hij aan de aftrap verscheen van Jong PSV - Jong Ajax. Het seizoen erop groeide de rappe verdediger, met 35 wedstrijden, 6 doelpunten en 5 assists, uit tot een belangrijke kracht voor de beloftenploeg. Daarna gooide een zware blessure tijdelijk roet in het eten. 

In het seizoen 2022-2023 werd Shurandy verhuurd aan Sparta Rotterdam, waar ‘Shu’ goed was voor 36 wedstrijden, 2 doelpunten en 1 assist. Dit voetbaljaar maakte de rechtsback deel uit van PSV 1. Met het landskampioenschap en de Johan Cruijff Schaal op zak, kiest Shurandy nu voor een nieuw avontuur.

Vijftien jaar
“Ik wil alle medewerkers en supporters van PSV bedanken voor vijftien mooie jaren”, laat hij weten. “Vijftien jaar die me hebben gevormd tot wie ik nu ben. Vanaf de jongste jeugd streefde ik ernaar de A-selectie te halen. Dat dit gelukt is en bekroond is met een kampioenschap voelt als een jongensdroom. Ik wens PSV het allerbeste toe en hoop dat er nog veel successen volgen.”

Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart heeft begrip voor het feit dat de 22-jarige verdediger zijn vleugels uitslaat. “Shurandy moest dit seizoen Jordan Teze voor zich dulden. Die rol heeft hij goed ingevuld. We snappen dat hij in deze fase van zijn carrière meer minuten wil maken en daarom honoreren we zijn vertrekwens. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij een hele mooie carrière tegemoet treedt.”