‘Topteams kunnen het onverstoorbare altijd opbrengen’

‘Topteams kunnen het onverstoorbare altijd opbrengen’
2 min

Na de Champions League-aandacht van de afgelopen dagen verlegt PSV de focus weer naar de Eredivisie. In het Philips Stadion wacht zaterdag de confrontatie met Willem II, een tegenstander waar Mark van Bommel voor waakt. “Het klinkt heel cliché, maar we kúnnen deze wedstrijd niet onderschatten. Dat heeft alles te maken met onverstoorbaarheid.”

Onverstoorbaarheid    
Dat zei de hoofdtrainer van PSV vrijdagmiddag op de persconferentie. “Ik heb het al een aantal keer proberen uit te leggen, maar als team en speler moet je altijd onverstoorbaar zijn. Tegen wie je ook speelt, je moet de motivatie altijd uit jezelf kunnen halen. Dat moet op een gegeven moment in het elftal zitten, uit de jongens zelf komen. Topteams en topspelers kunnen dat onverstoorbare altijd opbrengen. Daarom spelen zij ook jaren aan de top. Wij zitten in het proces daar naartoe.”

Goed spel    
Afgelopen woensdag maakte PSV indruk tegen BATE Borisov. Niet alleen vanwege het resultaat, maar juist ook vanwege het goede spel. “Maar”, zegt Van Bommel, “het is niet zo dat als we niet zo spelen als tegen BATE dat het meteen slecht is. Topploegen spelen ook niet altijd goed of exact zoals ze willen. Topploegen winnen wel altijd en dat is waar het omgaat als de uitvoering niet is, zoals we op voorhand zouden willen. Als het niet loopt, moet je altijd terug kunnen vallen op een basis. Op strijd en op inzet. Als dat in orde is, kun je ver komen al wil het natuurlijk niet zeggen dat je dan ook automatisch alle wedstrijden wint.”

Transfers
Van Bommel verwacht overigens niet dat er op transfergebied nog veel gebeurt bij PSV en is tevreden met de invulling van zijn selectie. “Ik ben uitermate tevreden hoe de directie, met name John de Jong, de selectie heeft neergezet. Als ik hem tegenkwam, lichtte constant het lampje van de telefoon op. Hoe hij daar mee is omgegaan in samenwerking met de rest van de top van PSV is echt goed. Eigenlijk precies zoals het hoort.”