Toon Gerbrands tot 2025 bij PSV

Toon Gerbrands tot 2025 bij PSV
3 min

PSV en algemeen directeur Toon Gerbrands hebben overeenstemming bereikt over een contractverlenging van drie jaar. De nieuwe verbintenis van Gerbrands loopt tot de zomer van 2025. ‘Continuïteit in de leiding is een absolute meerwaarde in een dynamische wereld als de voetballerij’, zegt president-commissaris Jan Albers. ‘De koers die PSV onder Gerbrands vaart, past bij de club.’

Grote stappen 
Gerbrands is bezig aan zijn zesde seizoen in dienst van PSV. De Raad van Commissarissen concludeert dat de directie onder zijn leiding grote stappen heeft gezet. “We hebben drie landstitels gewonnen, overwinterden in de UEFA Champions League en de schuldenpositie is significant verbeterd”, geeft Albers als voorbeelden. “PSV is een voetbalclub waar prijzen winnen voorop staat, maar we willen die successen wel op een verantwoorde wijze boeken”, vervolgt de president-commissaris. “Daar is in de voorbije jaren sprake van geweest. Er is een klimaat gecreëerd waarin presteren centraal staat. Zo hoort het bij een topclub. Er liggen een aantal mooie uitdagingen voor ons. Het internationale speelveld is bijvoorbeeld volop in beweging. Het vergt kundig en sterk leiderschap om de juiste keuzes te blijven maken. Onder leiding van Gerbrands is een visie richting 2030 ontwikkeld. Wij geloven in die strategie en daarom vonden wij het van belang dat Toon langer bij PSV zou blijven. We zijn blij met het commitment dat hij heeft uitgesproken.” 

Ambitie 
De algemeen directeur van PSV is blij met het vertrouwen dat de RvC in hem toont. “We werken bij PSV samen op een manier die bij mij past”, zegt Gerbrands. “Ik ben iemand die gedijt in een omgeving waar prestaties worden gevraagd, waar je doelen concreet benoemt. De strategie richting 2030 is vastgelegd in een document dat ik samen met mijn managementteam, gesteund door de RvC, heb geschreven.  Ik kan me volledig vinden in onze visie op het heden en de toekomst. Er gebeuren hier bijzondere dingen. Het partnership met vijf grote bedrijven die samen met ons de metropoolregio Brainport Eindhoven nóg beter op de kaart gaan zetten, is een voorbeeld. PSV is steeds meer een spil in het unieke ecosysteem dat hier in de omgeving is gecreëerd. Allerlei partijen die elkaar kunnen versterken weten elkaar steeds beter te vinden en profiteren van elkaars kennis. Er staat van alles te gebeuren. De voetbalwereld evolueert op een razendsnelle, boeiende manier, maar de ambities wijzigen nooit. Ik kijk er naar uit om mijn bijdrage te kunnen blijven leveren.”