Tiental PSV houdt Atlético van scoren af: 0-0

Tiental PSV houdt Atlético van scoren af: 0-0
3 min

De eerste achtste finalewedstrijd tussen PSV en Atlético Madrid is geëindigd in een doelpuntloos gelijkspel. Daarmee houdt PSV de kans op een kwartfinaleplaats in de UEFA Champions League levend. De ploeg van trainer Phillip Cocu speelde een groot gedeelte van de tweede helft met tien man, na rood voor Gastón Pereiro, maar hield al strijdend knap stand.

Zoet en Bruma houden PSV op de been
In een bijzonder sfeervol Philips Stadion waren de kansen in de eerste helft schaars. Beide ploegen beten zich stevig in elkaar vast en probeerden het spel vanuit de achterhoede te verdelen. De enkele mogelijkheden die er wel waren, waren veelal voor de bezoekers. In de vierde minuut bijvoorbeeld,  passeerde Vietto doelman Zoet al, maar bracht Bruma redding op de lijn en zo rond het halfuur ontsnapte Griezmann aan de buitenspelval, maar hield Zoet PSV met een knappe redding op de been. Niet gek lang daarna volgde het eerste serieuze gevaar van de ploeg van Cocu. Met een leep passje verschafte de sterk spelende Pröpper zichzelf al combinerend met Pereiro ruimte voor een schot, dat door keeper Oblak kon worden gekeerd. Daarna ontstond een scrimmage waarin achtereenvolgens Pereiro, Locadia en Willems de inmiddels toegesnelde verdedigers niet konden passeren.

Met deze elf, onder wie Andrés Guardado, begon PSV aan het Champions League-duel met Atlético | © Pics United Met deze elf, onder wie Andrés Guardado, begon PSV aan het Champions League-duel met Atlético | © Pics United

Rood Pereiro, PSV strijdt en houdt stand
Zodoende begonnen beide ploegen zonder treffers aan de tweede helft. Een helft waarin de bezoekers het spel stevig in handen namen. De ploeg van coach Simeone drukte PSV ver terug op eigen helft, maar deed dat aanvankelijk zonder tot grote kansen te komen. In de 62e minuut leken de Madrilenen desondanks toch op voorsprong te komen. Godín knikte een hoekschop in de verre hoek achter Zoet. Scheidsrechter Orsato keurde de treffer echter af omdat de Uruguayaan bij zijn poging op Moreno leunde. Zes minuten later kreeg PSV alsnog een flinke tik te verwerken. Pereiro kreeg na een zwaai met de arm zijn tweede gele kaart, wat betekende dat de ploeg van Cocu de laatste twintig minuten met een man minder door moest. Cocu had even daarvoor al Isimat als extra verdediger gebracht en antwoordde op de rode kaart door in de slotfase te gokken op de snelheid van Lestienne. De Belg die vijf minuten voor tijd inviel voor Locadia en zijn rentree maakte volleerde bijna nog de winnende tegen de touwen, maar het gelijkspel zonder tegendoelpunten bleek het maximaal haalbare.

Jürgen Locadia speelde een sterke wedstrijd in eigen huis | © Pics United Jürgen Locadia speelde een sterke wedstrijd in eigen huis | © Pics United