Thomas blij met doelpunt, Schmidt roemt Sangaré

Thomas blij met doelpunt, Schmidt roemt Sangaré
2 min
PSV1

PSV pakte in een kolkend Philips Stadion drie belangrijke punten tegen Sparta Rotterdam. Het geduld van de spelers werd getest maar uiteindelijk beloonde de ploeg zichzelf. Roger Schmidt en Ryan Thomas blikken terug op een kansrijke wedstrijd.

Geloof
Zonder slag of stoot kwam de winst op de Rotterdammers niet. Na 80 minuten aan strijd viel het eerste doelpunt. Toch hield Schmidt altijd het vertrouwen dat het doelpunt zou vallen: “Het was een goede wedstrijd. We hadden constant kansen door scherp en georganiseerd te blijven. Natuurlijk is het makkelijker als je er na 10 minuten al een bal in hebt liggen, maar we zijn goed kalm gebleven. Ik geloofde de hele tijd in ons en dat ons doelpunt zou vallen.”

Sangaré
Uitblinker van de wedstrijd was Ibrahim Sangaré. De Ivoriaan speelde een prima pot en nam ook nog het openingsdoelpunt voor zijn rekening. Ook tegen Sturm Graz vond hij het net. “Na zijn schot was het klaar”, vertelt Schmidt. “Hij heeft laten zien hoe je een goede goal maakt. Hij ontwikkelt zich goed, is creatief en weet altijd de bal te winnen. Soms vind ik hem onderschat. Zijn ontwikkeling is indrukwekkend.”

Comeback Thomas
Ryan Thomas scoorde zijn eerste doelpunt na een lange blessureperiode. “Ik ben erg blij”, vertelt hij. “Ik hoop dat ik vanaf nu weer meer het team kan ondersteunen.” Hij bevestigde het vandaag een pittige wedstrijd was. “Het is lastig wanneer er vijf spelers in de verdediging staan. Daarnaast hadden we veel kansen die werden gemist. Hierdoor kregen zij zelfvertrouwen”, aldus de middenvelder.

Geloof
Thomas legt uit hoe ze zich vasthielden aan de manier van spelen en bleven geloven. “Wanneer je helemaal geen kansen creëert, moet je iets veranderden. Onze kansen kwamen wel en dan is het genoeg om vast te houden aan de strategie.” De Nieuw-Zeelander vertelt dat het vandaag extra belangrijk was om het duel te winnen zodat ze weer konden aansluiten bij de top van de Eredivisie. “We zagen dat onze concurrenten de wedstrijden hadden verloren. We wilden die drie punten pakken. Het duurde wat langer dan verwacht, maar uiteindelijk is het gelukt.”