Teleurstelling alom na tik in tweede helft in Enschede

Teleurstelling alom na tik in tweede helft in Enschede
4 min

PSV is altijd onderwerp van gesprek. In PSV in the Picture lees je externe berichten over spelers, speelsters, de club en de supporters.

‘We hadden de wedstrijd voor rust moeten beslissen’
Hoofdcoach Roger Schmidt constateerde voor de camera van FOX Sports dat zijn ploeg het duel voor rust al in het slot moest gooien. “We waren niet in topvorm, maar desondanks hadden we kansen om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen”, zijn de letterlijke woorden van de oefenmeester. Over het penaltymoment had Schmidt weinig zeggen, aangezien hij de regels nauwelijks begrijpt: “Kun jij 'm me uitleggen? In mijn ogen wordt het een beetje te gek nu, met al die handspenalty's.” De trainer bleef vervolgens respectvol tegenover het arbitrale kwartet: “Maar goed, de scheidsrechter heeft zo beslist.”

Gakpo legt vinger op zere plek
Cody Gakpo is het eens met de woorden van zijn trainer, dat het duel tegen FC Twente voor rust beslist had moeten worden. Daarnaast ziet hij verbeterpunten voor de ploeg: “We spelen al een tijdje samen. Het is belangrijk dat we elkaar goed aanvullen en dat we elkaar ook ballen gunnen om te scoren.” Wanneer de PSV’er naar zijn vermeende handsbal werd gevraagd, reageerde Gakpo stellig: “Misschien had ik mijn handen achter mijn rug kunnen houden, maar de speler van FC Twente schiet vanaf een paar meter.”

Zahavi teleurgesteld
“Het is het leven van een spits”, zegt Eran Zahavi over zijn rol als schlemiel bij de strafschop voor PSV. Hij trekt het boetekleed aan en deelt de meningen van Schmidt en Gakpo, dat de kansen in de eerste helft afgemaakt hadden moeten worden. Zahavi wil niet te lang stilstaan bij de wedstrijd in Enschede en kijkt liever vooruit naar wat komen gaat: “Ik hoop dat we in de volgende wedstrijd de dingen die we vandaag niet goed deden, kunnen verbeteren.”

Twijfel over turbovoetbal
VI PRO maakte na de wedstrijd tegen FC Twente een analyse over het ‘turbovoetbal’, dat Schmidt met zijn ploeg wil spelen. De conclusie van VI was niet prettig voor PSV. “PSV slaagt er simpelweg niet in om zijn turbovoetbal op maximale intensiteit negentig minuten vol te houden. Dat uit zich op tal van manieren. Van onderlinge miscommunicaties tot slechte beslissingen tot technische missers. FC Twente geeft met zijn moedige druk zetten nog steeds ruimtes weg, maar PSV kan daar steeds minder van profiteren. Aangezien dit niet de eerste keer is dat het spel een groot verval kent na rust, is er voor Roger Schmidt met een vol programma voor de boeg reden tot zorg.” Lees het hele artikel hier.

PAOK wint zwaarbevochten
Donderdag speelt PSV in de Europa League de thuiswedstrijd tegen PAOK Saloniki. De Griekse opponent speelde dit weekend in eigen competitie thuis tegen PAS Giannina. Het duel eindigde in een 2-1 voordeel voor de thuisploeg, al werd de winnende treffer pas in de blessuretijd gemaakt.

‘Voorzitter voor de eeuwigheid’
“Harry van Raaij, visionaire vernieuwer en voorzitter voor de eeuwigheid”, schrijft Voetbal International. In een leesverhaal neemt VI op een mooie manier afscheid van Van Raaij. Zijn voetbalhart en rekenkundig brein komen uitgebreid naar voren in het verhaal. Daarnaast komt zijn reputatie binnen het Nederlandse voetbal, wat hem uiteindelijk een publiekslieveling maakte, ook groots aan bod.