Technische staf Roger Schmidt compleet

Technische staf Roger Schmidt compleet
4 min
PSV1

PSV en Roger Schmidt hebben de technische staf van de nieuwe hoofdcoach volledig ingevuld. André Ooijer (45) en Lars Kornetka (42, niet op de foto) gaan de Duitse oefenmeester samen met de eerder aangestelde Jörn Wolf (44) fulltime assisteren. Raimond van der Gouw (57) neemt de keepers van de A-selectie onder zijn hoede en Benjamin Kügel (40) krijgt de leiding over de fysieke component van de trainingsarbeid. Boudewijn Zenden (43) keert terug in de rol waarin hij wekelijks enkele dagen als specialistentrainer beschikbaar is.

Frisse wind én PSV-dna
Technisch Manager John de Jong stelde de staf in samenspraak met Schmidt samen. “We denken dat we erin geslaagd zijn om de juiste personen aan elkaar te koppelen”, zegt De Jong. “Met de combinatie van gerenommeerde mannen uit het netwerk van Roger Schmidt, enkele echte PSV'ers en Raimond van der Gouw, creëren we in onze ogen een staf die complementair is. Wij wilden graag een frisse wind rondom de A-selectie creëren, met tevens ruimte voor het typische PSV-dna. Dat laatste is zowel in de technische als ondersteunende staf dik in orde. Schmidt zorgt vanzelfsprekend voor het nieuwe geluid. Omdat Roger in de voorbije periode geen club had, hebben we ruim de tijd gehad om ons te oriënteren. We hebben uitgebreid met de kandidaten gesproken en uiteindelijk keuzes gemaakt waar we allemaal volledig achter staan. We hebben een uitstekend gevoel bij deze staf.”

Nieuwe namen
Naast Schmidt en Wolf telt de technische staf van PSV dus nog vier nieuwe namen. In het geval van André Ooijer is de term ‘nieuw’ vanzelfsprekend niet volledig terecht. De ex-profvoetballer stond als speler ruim acht jaar onder contract bij PSV en werkte na zijn loopbaan op de commerciële afdeling, de PSV Academy en als specialistencoach bij de A-selectie. Vorig seizoen assisteerde hij bij PSV onder 19. Naast zijn praktijkervaring als speler in de top brengt de 55-voudig international veel kennis van de PSV-talenten mee naar de profsectie.

Lars Kornetka werkt momenteel voor de voetbaltak van Red Bull, waar hij de laatste twee jaar verantwoordelijk is voor het bewaken van de voetbalfilosofie bij alle filialen van het concern. In het verleden was Kornetka samen met Schmidt actief bij Bayer Leverkusen. Ook werkte hij voor TSG Hoffenheim, Schalke 04 en Bayern München.

Raimond van der Gouw maakt de overstap van Vitesse naar Eindhoven. De ex-doelman keepte zelf jarenlang voor de Arnhemmers en kwam daarnaast uit voor Go Ahead Eagles, Manchester United, West Ham United, AGOVV en RKC Waalwijk. Keeperstrainer was hij bij AGOVV, Sunderland en de laatste elf jaar bij Vitesse.

Benjamin Kügel heeft als fysieke coach een verleden bij Werder Bremen, Red Bull Salzburg (één seizoen met Schmidt, red.), de Duitse nationale ploeg, 1. FC Köln en de nationale ploeg van Israël. Met Duitsland werd hij in 2014 wereldkampioen in Brazilië.

Ondersteunende staf
Eerder al werd bekend dat Gust van Montfort de nieuwe medisch manager van PSV is. Hij volgt Wart van Zoest op, die als clubdokter nauw bij de A-selectie betrokken blijft. Naast fysiotherapeut Elseline Lefeber, zij was de laatste maanden van het voorbije seizoen al als invalkracht actief, werd Rob van Hunnik vanuit de Academy doorgeschoven naar de A-selectie waar René Dannenburg de sectie fysiotherapie coördineert. Voormalig PSV-doelman Bas Roorda, hij stond drie jaar onder contract bij de club, keert als teammanager terug in Eindhoven. Hij volgt PSV-icoon Mart van den Heuvel op, die als begeleider van spelers en hun families én ambassadeur intensief bij de club betrokken blijft.

Alex Abresch (hoofd video analyse), John Feskens (video analist), Ruud van Elk (sportwetenschapper), Yannick van der Schee (fysiek trainer), Eddy Pepels (masseur), Adri van Dooren en Martijn op den Buijs (beiden materiaalverzorger) blijven allen op hun post.