Teamspirit PSV goed in aanloop naar duel met Maccabi

Teamspirit PSV goed in aanloop naar duel met Maccabi
2 min
PSV1

Ondanks een ‘dunne’ verdediging dichten Hoofdcoach Roger Schmidt en spelmaker Mario Götze PSV goede kansen toe tegen Maccabi Tel Aviv. Het duo blikte woensdagmiddag in het Philips Stadion vooruit. Met respect voor de tegenstander, maar ook met zelfvertrouwen. ‘We zijn gemotiveerd om op drie fronten mee te strijden om de prijzen.’

Uitgangspositie
“Maccabi is een sterk team. Ze zijn nagenoeg ieder jaar wel van de partij in Europees verband”, sprak Schmidt respectvol op de persconferentie over de ploeg uit Israël. “Zij zijn het gewend om grote wedstrijden te spelen. Ieder jaar speelt Maccabi mee om de bovenste plekken in de nationale competitie. We moeten ons voorbereiden op twee lastige wedstrijden. Het is zaak om morgen in ons eigen stadion in het bijzijn van onze fans een goede uitgangspositie te creëren.”

Motivatie
Mario Götze denkt dat PSV het seizoen op een mooie manier kan afsluiten. “We zijn nog steeds op drie fronten actief. We begonnen in de Champions League, speelden een aantal mooie wedstrijden in de Europa League en mogen ons nu gaan voorbereiden op de wedstrijden in de Conference League. Ik kijk persoonlijk erg uit naar de wedstrijd van morgen. Je wil jezelf tonen op het hoogst mogelijke niveau, de Europese wedstrijden zijn daarin telkens mooie aangelegenheden. We moeten afwachten hoe ver we in dit toernooi kunnen komen. Met de teamspirit zit het in ieder geval wel goed. We zijn gemotiveerd om op drie fronten mee te strijden om de prijzen”, zegt Götze.

Afwezigen
PSV moet het morgen nog altijd stellen zonder de geblesseerden André Ramalho, Ryan Thomas en Maxi Romero. Het trio Olivier Boscagli, Carlos Vinícius en Ibrahim Sangaré is geschorst. Schmidt vertrouwt erop dat er andere spelers opstaan. “Door omstandigheden is de spoeling wat dunner. Vooral achterin is het hopen dat er morgen geen nieuwe blessuregevallen bij komen. Ik ben er van overtuigd dat Jordan Teze en Armando Obispo morgen een goede prestatie leveren in het hart van de verdediging. Dat hebben zij  meermaals laten zien.”

Denk jij alles te weten van onze tegenstander?
Speel de wedstrijdquiz