Succes voor Guti met Mexico

Succes voor Guti met Mexico
2 min

De interlandperiode zit er weer op. Een aantal PSV’ers meldde zich de afgelopen week bij hun nationale ploeg. Een overzicht van de resultaten en prestaties.

Mexico
Érick Gutiérrez plaatste zich met Mexico voor het WK. De ploeg speelde drie wedstrijden, waarvan het er twee won en een gelijkspeelde. Guti speelde een keer de gehele wedstrijd. In de andere wedstrijden viel hij in. 

Oranje
Cody Gakpo en Jordan Teze werden door bondscoach Louis van Gaal opgeroepen voor de oefenduels met Denemarken en Duitsland. Het tweetal keerde wegens lichte klachten vorige week al terug naar PSV. Joël Drommel bleef wel bij de selectie. De doelman zag Oranje winnen van Denemarken en gelijkspelen tegen Duitsland

Sangaré
Ibrahim Sangaré speelde met Ivoorkust twee oefenduels tegen Europese grootmachten. Tegen Frankrijk speelde Sangaré bijna de hele wedstrijd mee. Tegen Engeland bleef hij op de bank. Ivoorkust verloor beide duels.

Beloften
Yorbe Vertessen en Maxime Delanghe dwongen met België U21 plaatsing voor het EK af. Een gelijkspel tegen Denemarken volstond hiervoor. Vertessen speelde nagenoeg de gehele wedstrijd. Noni Madueke won met Engeland U21 van de leeftijdsgenoten van Albanië en Andorra. Madueke kwam in beide wedstrijden in actie.