Statistieken | Willem II graag geziene gast voor PSV

Statistieken | Willem II graag geziene gast voor PSV
2 min
PSV1

PSV presteert de laatste jaren in het Philips Stadion uitstekend tegen Willem II. Daar waar de ploeg het in Tilburg vaak lastig heeft, verliest het in eigen huis zelden punten tegen de Tilburgers. PSV kan aankomende zondag een interessant record in handen krijgen. Nog nooit scoorden 21 verschillende selectiespelers in een seizoen in de Eredivisie.

Sterk in het Philips Stadion
PSV won zijn laatste achttien thuisduels tegen Willem II. Daarnaast is de club ongeslagen tegen de Tilburgers in de laatste 32 wedstrijden in Eindhoven. PSV zette slechts eenmaal eerder een dergelijke winstreeks neer: 25 opeenvolgende thuiszeges op FC Utrecht. Voor Willem II is de reeks van achttien uitnederlagen tegen PSV een negatief clubrecord.

Eerder dit seizoen
Willem II won eerder dit seizoen met 2-1 van PSV. Op 25 september van het vorige kalenderjaar maakte Eran Zahavi de treffer voor PSV. De Israëlische spits scoorde echter ook een eigen doelpunt. Ché Nunnely maakte de winnende treffer voor de Tilburgers.

Verschillende doelpuntenmakers
Dit seizoen waren twintig verschillende spelers trefzeker voor PSV. Dit is een evenaring van het Eredivisierecord dat in handen was van Ajax. PSV-spelers die dit seizoen minuten maakten maar nog niet scoorden zijn onder anderen Érick Gutiérrez en Maxi Romero.

Inleveren munten
Supporters die bij de bekerfinale in De Kuip zijn geweest kunnen zondagmiddag hun overgebleven munten doneren. PSV Foundation stuurt deze munten terug naar Stadion Feijenoord. Het geld komt ten behoeve aan projecten van PSV Foundation. Iedereen die in De Kuip was, heeft hier persoonlijk bericht van gekregen per mail. Uiteraard kun je jouw munten ook zelf terugsturen.

Oude bekende
Kevin Hofland is momenteel de trainer van Willem II. De Limburger speelde tussen 2000 en 2004 78 competitiewedstrijden voor PSV. Hofland werd in die periode tweemaal landskampioen. Na zijn spelersloopbaan werkte Hofland enkele seizoen in de jeugdafdeling van PSV. De huidige ploeg van Hofland presteerde iets wat niet veel clubs lukte. Slechts vijf Eredivisieploegen wonnen een wedstrijd van Roger Schmidt.

wedstrijden
PSV1