Statistieken: FC Twente - PSV duel tussen ploegen in vorm

Statistieken: FC Twente - PSV duel tussen ploegen in vorm
2 min
PSV1

Het draait de laatste weken bij PSV. De club treft aankomende zaterdag in FC Twente een ploeg die eveneens in vorm is. Beide teams bleven ongeslagen in de afgelopen vijf wedstrijden. De laatste twee ontmoetingen in Enschede eindigden in 1-1.

Onderling
PSV en FC Twente staan voor de 110e keer tegenover elkaar in competitieverband. PSV won 51 keer. Twente won achttien keer, waarvan veertien keer thuis. Veertig maal eindigde het in een gelijkspel. PSV is ongeslagen tegen de Tukkers in de laatste vijftien wedstrijden. De laatste keer dat PSV een wedstrijd van Twente verloor, dateert uit 2013.

Eerder dit seizoen
Eerder dit seizoen won PSV in het Philips Stadion met 5-2 van Twente. De Eindhovense doelpunten werden gemaakt door Yorbe Vertessen, Carlos Vinícius (beiden 2x) en Eran Zahavi scoorden de doelpunten. De vorige twee ontmoetingen in Enschede eindigden in een 1-1 gelijkspel.

In vorm
PSV en Twente verloren beiden geen van de laatste vijf competitiewedstrijden. Daarnaast is Twente ongeslagen in zijn laatste acht thuiswedstrijden. Het hield in de Grolsch Veste onder meer Ajax en Feyenoord op een gelijkspel. De club won dit seizoen al zestien maal. Dat is het meest aantal overwinningen sinds het seizoen 2013-2014.

Oud-bekenden
Een aantal spelers in Twentse dienst hebben een verleden in Eindhoven. Michal Sadílek speelt dit seizoen op huurbasis in Enschede. Lars Unnerstal en Joshua Brenet kwamen in het recente verleden uit voor PSV. Joël Drommel maakte afgelopen zomer juist de transfer van Twente richting PSV.

Doelpuntenmakers
De doelpunten van PSV werden dit seizoen gescoord door spelers uit twaalf verschillende landen. Dat is een evenaring van het record in de huidige eeuw. Zahavi is aan een sterke reeks bezig. De Israëliër scoorde zeven keer in zijn laatste zes wedstrijden. Ritsu Doan staat aan de vooravond van zijn honderdste duel in de Eredivisie.