Spektakelstuk N.E.C. - Jong PSV eindigt in 4-4

In een bijzonder vermakelijk duel heeft Jong PSV gelijkgespeeld tegen N.E.C. De titelkandidaat uit Nijmegen leidde na 44 minuten met 2-0, zag Jong PSV tien minuten voor tijd op 2-4 komen, maar sleepte in de slotfase alsnog een punt uit het vuur.

Ramselaar
Na een stormachtig begin van de thuisploeg keek Jong PSV al snel tegen een achterstand aan. In de 10e minuut profiteerde Braken van ondoortastend optreden van de Jong PSV-defensie door van dichtbij de 1-0 binnen te prikken. Daarvoor had Van Osch al een aantal keer moeten redden op pogingen van Darri – die ook al de paal raakte – en Achahbar. Zo op het half uur keeg Jong PSV de eerste kans, via Ramselaar. Na een goede loopactie dook de middenvelder op voor doelman Alblas, die een hard schot tot hoekschop verwerkte. Een minuut later schoot de bedrijvige Ramselaar nipt naast. Terwijl de gelijkmaker in de lucht hing, prikte Braken zijn tweede van de avond binnen: 2-0.

Bart Ramselaar speelde tegen N.E.C. voor het eerst voor Jong PSV Bart Ramselaar speelde tegen N.E.C. voor het eerst voor Jong PSV

Knotsgekke comebacks
Daarmee leek de aanvaller de ruststand te bepalen, in het knotsgekke slot van de eerste helft dat echte volgde kwam Jong PSV langszij. Eerst zag Verreth zijn inzet via een Gelders been in het doel belanden, waarna Piroe in de dying seconds van de eerste helft met een kanonskogel voor 2-2 tekende. Na rust wist geen van beide ploegen – een klein kansje uitgezonderd – een stempel op de wedstrijd te drukken. Tot Abels een kwartier voor tijd plots doorbrak op rechts. De vleugelverdediger werd knap vrijgespeeld, bediende vervolgens Ramselaar en zag de middenvelder afdrukken: 2-3. Enkele minuten later poeierde Ramselaar Jong PSV van een meter of twintig zelfs op 2-4. Genoeg voor de zege was het niet, want via Romeny en Kvida werd het uiteindelijk 4-4.

Van Osch, Abels, Soulas, Obispo (C), Theunissen; Lundqvist, Duarte, Ramselaar(86/Daneels); Aboukhlal(Verreth/28), Piroe, Gakpo(Frey/62).