Speelsters PSV/FCE mee met nationale elftallen

Speelsters PSV/FCE mee met nationale elftallen
2 min

Vijf speelsters van PSV/FC Eindhoven komen dit weekend met het Nederlands vrouwenelftal en Oranje O19. Daniëlle van de Donk, Angela Christ en Maran van Erp gaan mee naar IJsland en Noorwegen, Corine Peels en Laura Strik doen mee aan de EK-kwalificatie met Oranje O19 in eigen land.

Oefenen in Noord-Europa
Het Nederlands vrouwenteam van bondscoach Roger Reijners speelt zaterdag om 14.00 uur in Kópavogur de uitwedstrijd tegen IJsland. Vier dagen later volgt op woensdag het uitduel tegen Noorwegen, eveneens deelnemer op het wereldkampioenschap van aankomende zomer. De oefenwedstrijden speelt Oranje ter voorbereiding op het WK in Canada.

EK-kwalificatie
Voor Oranje onder 19 breekt een belangrijke kwalificatiereeks aan in eigen land. Tijdens de Eliteronde treft de regerend Europees kampioen tegenstanders Denemarken, Slovenië en Tsjechië. Zaterdag wordt er gestart tegen Tsjechië. Daarna volgt op maandag het duel tegen Slovenië en wordt er donderdag afgesloten tegen Denemarken. De groepswinnaar van de kwalificatieronde plaatst zich voor het EK 2015 in Israël.

Kaartverkoop Oranje O19
De wedstrijden van Oranje O19 vinden plaats op de accommodaties van SV Meerssen (Meerssen) en VV Schaesberg (Landgraaf). Toegangskaarten zijn op de sportparken verkrijgbaar vanaf € 4,00.