'Specialiteit van het huis'

'Specialiteit van het huis'
3 min

Met welke media hebben spelers en trainers gesproken? Wat gebeurt er achter de schermen en hoe vergaat het oud-PSV'ers? PSV is onderwerp van gesprek. Altijd en overal. De redactie van www.psv.nl leest alles en selecteert tweewekelijks berichten die je niet wilt missen.

Specialiteit van het huis
Het Algemeen Dagblad kopt dat de late goal van PSV een specialiteit van het huis is. Al zes keer wist de ploeg van Van Bommel na de 85ste minuut te scoren. Mocht PSV de landstitel grijpen, zijn de goals in de slotfase cruciaal geweest volgens de krant. Totaal greep PSV al tien punten door een goal in de slotfase weet het AD.

‘Het gaat in hoofd tegenstanders zitten’  
Tegenover diezelfde krant liet Mark van Bommel optekenen dat hij blij was met de overwinning. “Bij zo’n ontknoping ben je weer even meer speler dan trainer. Die ontlading, dat is zo mooi.” Verder had hij het ook nog over de late goal. “Als het maar vaak genoeg gebeurt, zo’n late winnende goal, gaat het ook bij de tegenstanders in het hoofd zitten”, aldus de oefenmeester.

Derde cleansheet op rij
Jeroen Zoet hield in de wedstrijd tegen VVV-Venlo zijn doel opnieuw schoon. Tegenover het Eindhovens Dagblad liet hij weten daar blij mee te zijn. “Het waren twee ballen, voor de rest viel het wel mee. Het is lekker om drie wedstrijden op rij de nul te houden, dat is een verdienste van hoe we staan. We hebben het goed opgepakt”, zegt Zoet in dit artikel. Ook zegt hij in dat artikel dat hij met een goed gevoel naar de interlands tegen Wit-Rusland en Duitsland gaat.

Het lef van Van Bommel
Bij Voetbal International blikken ze terug op de wedstrijd van zondag. PSV-watcher Marco Timmer is vooral te spreken over het lef van Van Bommel. “Hij ging met één controleur spelen namelijk Rosario. Hij haalde Sadílek eraf. Toen speelde hij met vijf pure aanvallers om maar die 1-0 te forceren. Dat het doelpunt uiteindelijk valt, is de beloning van het lef van Van Bommel.''

Top voor Denzel Dumfries
Elke week deelt Voetbal International drie tops en drie flops uit. Denzel Dumfries kreeg een top wegens hij reddende actie op de doellijn. “PSV dankt de overwinning mede aan het atletisch vermogen van Dumfries. Met een geweldige actie op de doellijn voorkwam de verdediger de gelijkmaker van VVV. Hoewel hij minder in vorm is, blijven zijn energie en elasticiteit onverminderd belangrijk voor PSV”, aldus VI in dit audiofragment