Smits verkozen tot Talent van het jaar

Smits verkozen tot Talent van het jaar
2 min
Vrouwen

Bij de Eindhoven SportAwards is Joëlle Smits verkozen tot Talent van het jaar. Smits bleef op basis van haar sportieve prestaties in 2020 haar concurrentie voor en ontving uit handen van voormalig PSV-directeur Tiny Sanders de Talent Award.

Smits kan terugblikken op een succesvol jaar met een debuut in Oranje, de eerste plek met PSV Vrouwen en een Europees debuut in de UEFA Women’s Champions League tegen FC Barcelona, waarin ze de eerste Europese goals voor PSV scoorde. In september werd bekend dat Smits volgend seizoen zal vertrekken naar een Europese grootmacht in het vrouwenvoetbal, VfL Wolfsburg. De 20-jarige aanvalster uit Rosmalen maakt daarmee de eerste betaalde transfer in de historie van PSV Vrouwen. Naast een primeur voor PSV Vrouwen is de transfer één van de grootste in de historie van de Vrouwen Eredivisie.

Smits ontving maandag de Talent Awards tijdens het sportcafé in het Jan Louwers Stadion. Smits start dit weekend met PSV Vrouwen aan de tweede seizoenshelft in de Eredivisie Cup. Haar teller in seizoen 2020 - 2021 staat inmiddels op zestien goals in dertien officiële duels.