Simeone: PSV heeft goede passing en countert snel

Simeone: PSV heeft goede passing en countert snel
2 min

Diego Simeone is beducht voor tegenstander PSV. Dat zei de trainer van Atlético Madrid tijdens de persconferentie voorafgaand aan het treffen, dinsdagavond in het Philips Stadion.

‘Un equipo difícil y rápido’
PSV is volgens Simeone een 'goede, moeilijke ploeg die een goede passing hanteert en een snelle counter heeft.' Daarnaast weet de Argentijnse oefenmeester dat het Philips Stadion tot de nok gevuld zal zijn met voornamelijk PSV-fans, maar dat is niet per se een nadeel voor zijn ploeg: “Dit is een moeilijke wedstrijd, en de sfeer in het stadion is hier heel erg goed. De omstandigheden zullen ideaal zijn morgen.”

Slechte vorm
Atlético verloor in zijn eerste twee wedstrijden in La Liga al vier punten, maar kon afgelopen weekend eindelijk juichen toen Celta de Vigo met 4-0 werd verslagen. Simeone is zich daarvan bewust: “We weten dat we als team moeten kunnen winnen, maar momenteel werken we aan het vertrouwen vanwege die slechte prestaties.” Spaanse middenvelder Koke vult aan: “Morgen spelen we een belangrijke wedstrijd. We willen ‘m natuurlijk graag winnen, maar als dat niet lukt hebben we nog andere wedstrijden om het recht te zetten.” ​

[Tekst gaat verder onder de foto]

Koke blikte net als Simeone vooruit op het duel Koke blikte net als Simeone vooruit op het duel

Jeroen Zoet
Een probleem van Atlético is dat de ploeg moeilijk tot scoren komt. Vorig seizoen miste Atlético een aantal opgelegde kansen in Eindhoven. Volgens Simeone werkt zijn ploeg daar hard aan: “Iedereen moet kunnen scoren, of je nou rechtsback bent of spits.” Koke herinnert zich Jeroen Zoet nog: “We hadden wel kansen, maar de keeper was geweldig. Dit jaar willen we de afronding verbeteren.”