Selectie PSV lijkt fit en klaar voor drukke slotmaand 2020

Selectie PSV lijkt fit en klaar voor drukke slotmaand 2020
2 min
PSV1

Hoofdcoach Roger Schmidt lijkt na weken vol vraagtekens over zijn selectie komende zondag over een nagenoeg fitte groep te beschikken. Dat is de eerste voorzichtige conclusie na terugkomst van de spelers na de interlandperiode van de afgelopen anderhalve week.

Corona en fitheid
Schmidt verwelkomde vrijdag nagenoeg alle selectiespelers weer op De Herdgang. Enkel Ibrahim Sangaré was nog niet terug van de nationale ploeg. De Ivoriaan sluit zaterdag weer aan. De internationals van PSV zijn de periode doorgekomen zonder fysieke schade. Op dit moment zijn er ook geen (nieuwe) Coronabesmettingen bij de club geconstateerd, al volgen er dit weekend nog uitslagen op dat vlak. “We hopen dat we het ergste achter de rug hebben”, sprak Schmidt hoopvol op De Herdgang. “Een aantal spelers is logischerwijs nog wat vermoeid vanwege het interlandvoetbal, maar iedereen lijkt gelukkig fit. De jongens kwamen vrolijk terug”, aldus Schmidt.

FC Twente
PSV staat aan de vooravond van een drukke periode. Tot de (verkorte) winterstop speelt Schmidt met zijn ploeg zeker negen wedstrijden. Op dinsdag 22 december is VVV-Venlo de laatste tegenstander van dit kalenderjaar. FC Twente precies een maand eerder de eerste. Die ploeg verrast dit seizoen vriend en vijand. De club scoorde al twintig keer en staat vijfde in de Eredivisie. “Het is een goede ploeg”, onderkent Schmidt. “Vooral in de aanval hebben ze veel kwaliteit. Ze willen de bal snel veroveren en direct naar het doel. Dat maakt het duel van zondag op voorhand interessant.”