Schmidt ziet perspectief: ‘Zijn pas halverwege’

Schmidt ziet perspectief: ‘Zijn pas halverwege’
2 min
PSV1

Volgens Hoofdcoach Roger Schmidt heeft PSV absoluut nog kans om over een week de laatste zestien van de UEFA Europa League te bereiken. De trainer was kritisch op de verdedigende fouten van zijn team, maar ziet op basis van het spelbeeld perspectief.

Onnodig
“We hebben een onnodige nederlaag geleden”, begon Schmidt zijn analyse. “We geven te makkelijk grote kansen weg en op dit niveau worden die afgestraft. Dat is onacceptabel. Aan de andere kant hebben we twee doelpunten gemaakt en dat biedt perspectief voor volgende week. Ik denk dat het nog altijd mogelijk is om ten koste van Olympiacos FC door te gaan.”

Ontwikkeling
“Ik zie genoeg ontwikkeling in mijn team”, ging Schmidt verder. “We hebben een goede spelers, maar het zijn stuk voor stuk jongens die nog niet zo ervaren zijn op dit niveau. We maken fouten en zoals ik al zei worden die op dit niveau afgestraft. Wij worden echter ook niet weggespeeld. Als ik naar het wedstrijdbeeld kijk, zie ik mogelijkheden. We zijn pas halverwege.“

Defensie
Gevraagd naar de defensieve kwetsbaarheid van zijn team was Schmidt helder. “Verdedigen is niet iets van alleen de achterste linie. Dat moet je met het hele team doen. Daar zullen we het ook met iedereen over hebben. We gaan analyseren en verbeteren waar nodig”, besloot hij.