Schmidt wil veerkracht van PSV zien na misstap in competitie

Schmidt wil veerkracht van PSV zien na misstap in competitie
2 min
PSV1

De selectie van PSV is er veel aan gelegen zichzelf in het bekerduel met NAC Breda te herstellen van de nederlaag van afgelopen zaterdag. En niet in de laatste plaats Roger Schmidt. “Alleen de winst telt in dit duel”, klinkt het bij monde van de Hoofdcoach.

Fitheid
Schmidt geeft aan dat hij geen problemen verwacht omtrent de fysieke gesteldheid van zijn selectie. “Met de fitheid zit het goed. We hoeven ons niet te verschuilen achter het feit dat we in een druk programma zijn beland. Ik zie het als een mooie kans om ons drie dagen na de nederlaag tegen AZ direct te revancheren. We zijn er op gebrand een positieve reactie te tonen.”

Verbetering
“We hebben de wedstrijd van afgelopen weekend geëvalueerd en zijn logischerwijs tot de conclusie gekomen dat er een boel dingen beter moeten. Die prestatie stemt ons uiteraard niet tevreden”, verklaart Schmidt. De 54-jarige coach denkt te weten in welke aspecten zijn team verbetering dient te tonen.  “Morgen is het zaak dat we de gehele wedstrijd de mouwen opstropen en vechten voor wat we waard zijn. Het creëren van open kansen liet de vorige wedstrijd te wensen over. Daarnaast zullen we beter op onze hoede moeten zijn voor eventuele tegenstoten.”

Onderschatting
Schmidt waakt daarnaast voor onderschatting. “Wedstrijden in het bekertoernooi zijn vaak totaal verschillend van competitieduels. NAC zal morgen alles of niets spelen. Zij hebben niets te verliezen. Het is aan ons om hen niet te onderschatten en door te stoten naar de halve finale van het bekertoernooi. Dan komen we vanzelf steeds dichter bij het winnen van de beker. Ik steek niet onder stoelen of banken dat de beker hoog op het prioriteitenlijstje staat”, sluit de coach zijn voorbeschouwing af.