Schmidt wil laten zien dat PSV lessen heeft geleerd

Schmidt wil laten zien dat PSV lessen heeft geleerd
2 min
PSV1

Te makkelijk tegendoelpunten incasseren en niet efficiënt genoeg voor het doel van de tegenstander. Hoofdcoach Roger Schmidt wil zaterdag laten zien dat zijn ploeg lessen uit de afgelopen week heeft getrokken. ‘We weten dat we beter kunnen’, zei hij vrijdagmiddag in zijn vooruitblik op de wedstrijd.

Teleurstelling
PSV trainde deze week in relatieve rust op PSV Campus De Herdgang. Zonder doordeweekse wedstrijd kon het herstellen van de nederlaag tegen Ajax en zich voorbereiden op het treffen met FC Twente. “We hebben paar dagen nodig gehad om de teleurstelling van afgelopen zondag te verwerken”, zei Schmidt. “Het enige dat we kunnen doen is er van leren. Dat hebben we gedaan. We hebben analyses gemaakt en gekeken waar de fouten vandaan kwamen. Het was niet goed, maar we weten dat we beter kunnen. Dat kunnen we zaterdag tegen FC Twente laten zien.”

Tactiek
Volgens Schmidt liggen de antwoorden in de tactiek.  “Na een duidelijke nederlaag zoals die tegen Ajax moet je je altijd afvragen wat er op tactisch gebied beter moet. Naar mijn idee hebben we zondag vrijwel nooit onze eigen speelstijl laten zien. Dat is de reden dat we maar een uur tegenstand hebben kunnen bieden”, aldus de Hoofdcoach, die niet verwacht dat een overwinning zaterdag een abc-tje zal worden. “Het wordt een lastig duel, dat is zeker.”

Leren
“FC Twente kent ook zijn ups en downs, maar presteert tegen sterke tegenstanders altijd goed”, vervolgde hij. “Ze hebben van AZ Alkmaar en Vitesse gewonnen en speelden gelijk tegen Ajax. Dat zegt alles. Voor aanvallend ingestelde ploegen is het lastig spelen tegen FC Twente, dat voor het doel zeer efficiënt is. We moeten laten zien dat we geleerd hebben van de afgelopen weken door zelf efficiënter te zijn en minder tegendoelpunten te incasseren.”