Schmidt wil heenduel met Vitesse graag kopiëren

Schmidt wil heenduel met Vitesse graag kopiëren
2 min
PSV1

Na de midweekse overwinning op NAC Breda in de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker, wacht zaterdag een belangrijk duel in de Eredivisie voor Roger Schmidt en zijn selectie. In de Gelredome is Vitesse de volgende tegenstander in de competitie. PSV reist af naar Arnhem met een nagenoeg fitte selectie.

Tevreden
“Het vertoonde spel van dinsdag stemt me zeer tevreden”, opent Schmidt zijn analyse. “We willen de ingezette weg graag vervolgen. We gaan na de twee nipte nederlagen in de competitie niet bij de pakken neerzitten. Het is aan ons als team om een reactie te tonen en te laten zien dat we uit het juiste hout gesneden zijn. De komende weken is het zaak om een nieuwe reeks te starten zoals we dat eerder dit seizoen ook al meerdere malen voor elkaar hebben gebokst”, klinkt het vanuit de hoofdcoach van PSV.

Tegenstander
Schmidt weet waar de krachten liggen van de ploeg uit Arnhem. “Vitesse is een goede tegenstander en het zal niet gemakkelijk worden hen in eigen huis te verslaan. Zij zitten misschien niet in de beste periode, maar ik verwacht dat zij met de terugkeer van Loïs Openda en Jacob Rasmussen een boost zullen krijgen. We zullen in de omschakeling op onze hoede moeten zijn. De vleugelverdedigers spelen vaak een belangrijke rol in hun strijdplan.”

Strijdplan
“In de thuiswedstrijd eerder dit seizoen hebben we laten zien hoe we Vitesse kunnen bestrijden. We controleerden de hele wedstrijd en legden een erg verzorgd positiespel op de mat. Bovendien creëerden we genoeg kansen. Als we dit komende zaterdag op dezelfde manier kunnen opbrengen, ben ik ervan overtuigd dat we met de drie punten huiswaarts keren.”

Fit
Marco van Ginkel zit naar alle waarschijnlijkheid weer bij de selectie. Enkel André Ramalho, Ryan Thomas en Maxi Romero herstellen nog van hun blessures. Het herstel van Ramalho vordert wat sneller dan verwacht. De Braziliaan leek aanvankelijk op z’n vroegst pas in april inzetbaar, maar volgens Schmidt is een eerdere rentree niet ondenkbaar.  

Quiz: weet jij alles over Vitesse - PSV?

Test hier je kennis over de wedstrijd