Schmidt: ‘Wij hebben al laten zien Ajax partij te kunnen bieden’

Schmidt: ‘Wij hebben al laten zien Ajax partij te kunnen bieden’
3 min
PSV1

Hoofdcoach Roger Schmidt verzekerde vrijdagmiddag alle volgers dat de focus van PSV bij de wedstrijd tegen Ajax is. ‘We spelen om een prijs. Ik kijk niet verder dan het eerstvolgende duel.’

Wijzigingen
In tegenstelling tot Ajax is PSV al enkele weken met het seizoen bezig. Met het oog op de return tegen FC Midtjylland en de mogelijke vervolgroute richting de groepsfase van de UEFA Champions League ligt het volgens sommigen in de lijn der verwachting dat Schmidt een aantal spelers wat rust gunt. “Laat ik daar het volgende over zeggen”, begon Schmidt. “Ik ben in mijn carrière als trainer nog nooit met een team gestart dat volgens mijn inzichten niet het beste elftal voor een wedstrijd zou zijn. Wij hebben een stijgende lijn te pakken en willen morgen een prijs winnen”, zei hij.

Wedstrijdplan
Daarna toonde de Hoofdcoach zich enigszins cryptisch. “We mogen tijdens de wedstrijd vijf keer wisselen. De formatie waarmee je start is niet noodzakelijk ook de beste formatie om mee te eindigen. Voor iedere wedstrijd overweeg ik wat de beste aanpak is. Daarop vormt de wedstrijd tegen Ajax geen uitzondering. Ik kijk daarbij niet naar het Champions League-duel van volgende week. We spelen een finale, geen makkelijke, maar ik weet zeker dat we kans hebben om te winnen.”

Concurrenten
Velen verwachten dit seizoen een strijd in de Eredivisie tussen Ajax en PSV. Afgelopen seizoen was het verschil bij de eindafrekening zestien punten en dat gat moet volgens Schmidt eerst maar eens gedacht worden, voordat hij ingaat op de geopperde tweestrijd. “Ajax is een ontzettend sterk team, dat al lang samenspeelt. Volgens mij zijn ze deze zomer geen één sleutelspeler kwijtgeraakt en ook de trainer is gebleven. Dat is altijd een groot voordeel voor een ploeg. Aan de andere kant hebben we vorig seizoen ervaren dat we ze partij kunnen bieden. Onze ambitie is om dat het hele seizoen te laten zien.”

Missen
PSV mist tegen Ajax een aantal spelers wegens blessure. Onder meer Maxi Romero is nog niet fit en ook Denzel Dumfries is er (nog) niet bij. Op verzoek ging Schmidt in op zijn situatie. “Iedereen weet dat hij de wens heeft om een transfer te maken. Dat verzoek heeft hij bij PSV neergelegd en dat hebben wij als club geaccepteerd. Onderdeel ervan is dat hij voorlopig geen onderdeel uitmaakt van de eerste selectie."  

wedstrijden
PSV1