Schmidt vol trots: ‘Ik hou echt van dit team’

Schmidt vol trots: ‘Ik hou echt van dit team’
2 min
PSV1

Na de sensationele bekerfinale is Roger Schmidt ontzettend trots op de ploeg. Samen met het team nam hij de KNVB Beker in ontvangst en hij geniet van de teamprestatie. Hij reageert op de spectaculaire finale: “Wat ik vandaag heb gezien is ongelooflijk.”

Liefde
“Ik ben heel trots om de Hoofdcoach van dit team te zijn, wat ik vandaag heb gezien is ongelooflijk”, vertelt Schmidt met een grote glimlach. “De ploeg speelde ontzettend goed na een moeilijke wedstrijd tegen Leicester City. Je zelf op deze manier herpakken is echt fenomenaal. Ik hou echt van dit team en wat ze vandaag hebben laten zien. Ik ben heel trots op dit moment.”

Strijd
Het resultaat is wat telt, maar ook over de wedstrijd zelf is Schmidt hartstikke tevreden: We hebben dapper gespeeld en zijn daarvoor beloond. Wat mij betreft hebben we terecht gewonnen. We hebben grote kansen gehad en hadden vaker kunnen scoren. Ajax heeft ook momenten gehad, maar we hebben hard gewerkt, veel van hun kansen onderschept en ze ver weg van het doel gehouden.”

Uitblinkers
Schmidt kan zelf geen man van de wedstrijd aanwijzen, hij prijst vooral de teamprestatie. “Ik kan individuele spelers complimenten geven. De wissels hebben alles gegeven, Cody en Guti hebben goede goals gemaakt, Mario heeft bijna 25 kilometer gerend lijkt het wel. Uiteindelijk gaat het me om de hele teamprestatie en daar ben ik onwijs trots op. We hebben een lang seizoen gehad en tegen topploegen gespeeld. Ik heb de spelers vaak geweldige prestaties zien leveren. Het is volkomen terecht dat we daar nu voor worden beloond.”

Feest
“Vanavond gaan we dit vieren. Nu mag het even. We gaan nu wat rustigere weken in, dat is prettig voor ons. We gaan alles geven in de rest van het seizoen, maar nu mogen we even hiervan genieten.”