Schmidt: ‘Vertrouwen in eigen kunnen neemt toe’

Schmidt: ‘Vertrouwen in eigen kunnen neemt toe’
2 min
PSV1

Hoofdcoach Roger Schmidt denkt dat het zelfvertrouwen van zijn selectie toeneemt door het goede voetbal wat PSV donderdag op de mat legde tegen Olympiacos FC. De trainer wil dat zijn team de mentale energie meeneemt in het restant van het seizoen.

Goede wedstrijd
“De jongens zijn moe”, lachte Schmidt gevraagd naar de staat van zijn selectie vrijdagochtend. “We waren gisteren heel dichtbij, maar kunnen ondanks de teleurstelling terugkijken op een goede wedstrijd. Ik kan mijn spelers niets verwijten. We hebben ervaren dat we ontzettend goed kunnen voetballen.”

Vertrouwen
Dat moet volgens Schmidt vertrouwen geven. “Wij hebben laten zien dat we tactisch en voetballend zeker niet slechter zijn dan Olympiacos FC. Dat is de gedoodverfde kampioen van Griekenland. Een ploeg die altijd Champions League-voetbal speelt. Dat geeft zelfvertrouwen. Vertrouwen ook dat onze tactiek klopt. Dat we beter worden.”

Details
Volgens de trainer van PSV miste zijn ploeg donderdagavond geluk. “Ik hou er niet van om terug te kijken en te denken in wat/als-scenario’s. Ik sta achter de beslissingen die ik gisteren heb genomen en zou niets anders doen. Winst en verlies ligt soms erg dicht bij elkaar. Donyell Malen schiet in de 86e minuut tegen de paal. Die details maken in het voetbal het verschil.”

Ajax
Dan naar Ajax. Na een gelijkspel en nederlaag hoopt Schmidt ditmaal aan de winnende zijde te staan. “Ik verwacht een open wedstrijd. De vorige twee wedstrijden waren al erg close. De eerste helft in het bekerduel was van onze kant niet goed. Toen speelden we niet zoals we gebruikelijk spelen. Met agressie, druk naar voren en voetbal op de helft van de tegenstander. Soms word je teruggedrongen. Dat moet je accepteren en van daaruit op zoek gaan naar momenten dat je weer je eigen spel kunt spelen.”