Schmidt tevreden: ‘Ook als het moeilijk is moet je winnen’

Schmidt tevreden: ‘Ook als het moeilijk is moet je winnen’
2 min
PSV1

Met een eindstand van 3-1 heeft PSV een prima overwinning te pakken op sc Heerenveen. De zege kwam echter niet gemakkelijk, zo stelt Roger Schmidt. De Hoofdcoach reageert op de wedstrijd.

Nieuwe energie
“We zaten niet op ons beste niveau vandaag”, vertelt de trainer na afloop van de wedstrijd. “We misten wat energie en controle, maar ook als het moeilijk is moet je gewoon winnen. Dat hebben we heel goed gedaan. Na de rust kregen we nieuwe energie en zijn we verder naar voren gaan spelen. Dat heeft goed gewerkt. Ook Ritsu Doan en Bruma hebben het als invallers goed gedaan.”

Veerman
Schmidt stelde Joey Veerman op in de basis tegen zijn oude club. Volgens de Hoofdcoach heeft Veerman zijn kans uitstekend gepakt: “Hij heeft goed gespeeld en belangrijk voorbereidend werk gedaan. Ik weet dat hij nog beter kan spelen, maar vandaag verdiende hij de publiekswissel.” Het volle Philips Stadion zong Veerman in volle borst toe. Het publiek werd vandaag beloond met de overwinning. “Het ging niet zonder slag of stoot, maar we hebben gewonnen. Dat is wat telt”, zegt Schmidt.