Schmidt tevreden: “Dit was de reactie waar ik op hoopte”

Schmidt tevreden: “Dit was de reactie waar ik op hoopte”
2 min
PSV1

Met trots kijkt Roger Schmidt terug op de wedstrijd tegen FC Twente. Maar er zijn wel verbeterpunten te zien volgens de Hoofdcoach. Vooral de tegengoals vielen te makkelijk. Toch mag hij niet te veel klagen vanwege de vijf doelpunten van PSV.

Reactie
“Dit was de reactie waar ik op hoopte, na het verlies van vorige week”, vertelt Schmidt. “FC Twente is geen makkelijke tegenstander. Ze hebben het een aantal topteams in de Eredivisie heel moeilijk gemaakt. Daarom is de overwinning het belangrijkst. Het begon als een open wedstrijd, maar in de tweede helft waren we het betere team. Toen verdienden we het om te winnen.”

Verbeterpunten

Ondanks de ruime uitslag ziet de Hoofdcoach nog verbeterpunten: “Er zijn twee kanten aan elke wedstrijd. We hebben goede goals gescoord, meer er ook twee te makkelijk doorgelaten. Na de rust hebben we ons herpakt en laten zien wat we kunnen.”

Vinícius
Carlos Vinícius scoorde zijn eerste en tweede doelpunt voor PSV. Een mooi moment voor de Braziliaan, die altijd het vertrouwen van Schmidt heeft gehouden: “Carlos is een goede speler, maar ook een goed persoon”, vertelt de Hoofdcoach. “Hij geeft alles voor het team en is echt een vechter. Het is fijn voor hem dat hij zijn eerste goals heeft gemaakt. De eerste is de moeilijkste, maar ook de belangrijkste.”