Schmidt leeft mee met Ledezma in aanloop naar Utrecht-thuis

Schmidt leeft mee met Ledezma in aanloop naar Utrecht-thuis
2 min
PSV1

Het is bekend dat de wedstrijden elkaar in rap tempo opvolgen. Zondag wacht FC Utrecht alweer. De ploeg uit de Domstad leek dit jaar de top van de Eredivisie te willen bestormen, maar weet dat nog niet waar te maken. Hoofdcoach Roger Schmidt is echter op zijn hoede: ‘We moeten waakzaam zijn voor de counter’.

Kwaliteiten  
Van wat Schmidt van FC Utrecht heeft gezien is het een gevaarlijke ploeg. “Het is een team met veel mogelijkheden. Ze zijn sterk in de counter en daar moeten we waakzaam voor zijn”, blikte de Duitser vooruit. “Ik verwacht dat ze compact zullen spelen en dat wij in balbezit opzoek moeten naar oplossingen.”

Geblesseerden
PSV mist tegen FC Utrecht een aardig deel van de selectie. Op Érick Gutiérrez, Armando Obispo en Ryan Thomas hoopt Schmidt na de (korte) winterstop weer een beroep te doen. Ook Mauro Junior en Eran Zahavi zijn er vermoedelijk nog niet bij, komende zondag. Van Marco van Ginkel is bekend dat hij nog niet kan aansluiten bij de wedstrijdselectie en Maxi Romero is er tot het einde van dit seizoen uit. Dat laatste geldt ook voor Richard Ledezma. De Amerikaan viel donderdag uit en vrijdag werd bekend dat hij een zware knieblessure heeft opgelopen. “Dat is heel erg voor Richard”, zei Schmidt, die na de wedstrijd tegen Omonia Nicosia al vermoedde dat de blessure ernstig was. “Richard deed het goed en dwong een plaats in de selectie af. Het is rot dat het zo is gelopen.”