Schmidt kijkt uit naar duel met Kopenhagen en prijst Sparta-defensie

Schmidt kijkt uit naar duel met Kopenhagen en prijst Sparta-defensie
3 min
PSV1

In de achtste finales van de Conference League stuit PSV op FC Kopenhagen. Hoofdcoach Roger Schmidt, die de ploeg uit Denemarken al eens trof, kijkt uit naar het dubbele treffen met de Deense club. “Een fraaie loting. Maar het is duidelijk dat onze focus nu op de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam van aankomend weekend ligt.”

FC Kopenhagen
Schmidt graaft kort na de loting in zijn persoonlijke geheugen. “Mijn eerste gedachten gaan uit naar de wedstrijden die ik mijn tijd bij Red Bull Salzburg tegen hen coachte. Daarnaast is Denemarken voor ons geen vreemde bodem. Eerder dit seizoen speelden we al tegen FC Mydtjylland en dat is in meerdere opzichten goed bevallen. Als we iets moois willen bereiken in dit toernooi, moeten we van iedere tegenstander willen en kunnen winnen. Ik denk dat dat ook tegen deze tegenstander het geval is.”

Conference League
De coach geeft aan dat zijn visie over de Conference League gedurende het seizoen 180 graden is gedraaid. “Voorafgaand aan dit seizoen twijfelde ik over de pure noodzaak van de Conference League. Het was in mijn ogen niet nodig een extra Europees toernooi toe te voegen en de overige toernooien in het aantal deelnemers te laten krimpen. Het toernooi heeft me echter in positieve zin verrast. Bij de laatste zestien bevinden zich nog een boel sterke ploegen. We hebben zelf al twee mooie wedstrijden gespeeld.”

Afwezigen
Tegen Sparta moet Schmidt wederom enkele lastige keuzes maken. “Phillipp Mwene is nog niet helemaal fit. We hadden de hoop dat hij de in afgelopen week tegen Maccabi Tel Aviv kon aanhaken bij de groep. De afsluitende training wees helaas anders uit. We hopen dat hij tegen Sparta weer aanwezig is, maar ik acht die kans klein." Ook Cody Gakpo, Armando Obispo, Maxime Delanghe, Marco van Ginkel en de langdurig afwezigen Maxi Romero, André Ramalho en Ryan Thomas zijn er niet bij.

Omstandigheden
“Sparta maakte het ons eerder dit seizoen tot laat in de wedstrijd erg lastig”, blikt Schmidt tot slot terug. “Ze speelden defensief een hele goede wedstrijd. Sparta heeft de beschikking over een goede keeper. Het zal voor ons ook geen gemakkelijke opgave worden om op een ondergrond te spelen die we niet gewend zijn. We spelen drie lastige uitwedstrijden in zes dagen tijd. Ik heb er vertrouwen in dat we daar als team goed doorheen komen.”