Schmidt kijkt met blijde blik terug, maar weet wat er komen gaat

Schmidt kijkt met blijde blik terug, maar weet wat er komen gaat
3 min
PSV1

Nog geen 24 uur na de aftrap van Granada - PSV ligt de focus alweer op de Eredivisie. Met zes wedstrijden in zestien dagen wacht de ploeg nog een loodzwaar programma voor de winterstop. Behalve vooruitkijken, wordt er ook teruggekeken op het Europa League-duel tijdens de persconferentie.

‘Fighting spirit’
“We hebben tegen Granada laten zien dat we onze lessen uit de voorgaande wedstrijden in de Europa League geleerd hebben. Het team werkte hard en we speelden goed voetbal. De ‘fighting spirit’ op het einde van de wedstrijd liet zien hoe goed de mentaliteit in het team is”, zijn de woorden van Roger Schmidt, die content is met de overwintering. De hoofdcoach is blij dat de druk iets van de ketel is en dankt Omonia Nicosia voor hun hulp tegen PAOK Saloniki. “Een van onze doelstellingen is nu bereikt. We gaan er alles aan doen om eerste in de poule te worden, maar de focus kan naar de competitie en de beker.”

Traditioneel lastig
Want overmorgen reist PSV alweer naar Friesland, voor het treffen met nummer zes sc Heerenveen. Schmidt peilde bij Jorrit Hendrix over de traditioneel zware uitwedstrijd in Friesland. “Jorrit heeft daar nog nooit gewonnen zei hij, dus het zal zwaar worden”, vertelt de oefenmeester. Hij ziet wel degelijk de kwaliteiten van sc Heerenveen en is voorbereid op een moeilijk duel: “Heerenveen is een goede ploeg, dat countervoetbal goed beheerst met snelle buitenspelers en een sterke spits. Maar ook zondag zijn er weer negentig minuten, waarin wij moeten laten zien dat we de betere ploeg zijn.” Of Schmidt een beroep kan doen op Denzel Dumfries, Noni Madueke en Eran Zahavi is nog onzeker. Zij vielen tegen Granada allen uit met een blessure.

Gemotiveerd
Ook ging het nog even over Mo Ihattaren. Ondanks dat hij de afgelopen wedstrijden niet in actie kwam, is hij enorm gemotiveerd, geeft Schmidt aan. “Hij traint goed en ik kijk er naar uit om hem weer te zien spelen.” Dat zou zondag tegen sc Heerenveen zomaar kunnen gebeuren. Zondag, daar waar de focus nu op ligt, want de PSV-trainer wil nog niks weten van alle wedstrijden die in het verschiet liggen. “Het heeft geen zin om zes wedstrijden vooruit te kijken. We moeten het van wedstrijd tot wedstrijd benaderen. Onze focus is bij zondag.”