Schmidt: ‘Ik heb gezien dat we altijd in onszelf geloven’

Schmidt: ‘Ik heb gezien dat we altijd in onszelf geloven’
2 min
PSV1

Roger Schmidt is goed gestemd na de overwinning op PEC Zwolle. Hij heeft verbeterpunten bij zijn ploeg gezien, maar ook positieve dingen die hij wil meenemen naar het duel met AS Monaco op donderdag.

Het juiste moment
De Hoofdcoach kon niet geheel ontspannen naar de wedstrijd kijken, aangezien PSV ongeveer 80 minuten tegen een achterstand aan moest kijken. Maar toch is hij tevreden over hoe zijn team zich herpakte. “Als je nog 8 minuten hebt om te scoren, is het moeilijk om rustig te blijven. Maar dat moet je accepteren”, zegt Schmidt. “Het goede wat ik heb gezien is dat we altijd in onszelf geloven, de tegenstander altijd onder druk kunnen zetten en fouten van ze kunnen forceren. In de toekomst moeten we er wel voor zorgen dat we makkelijker winnen. Als je zó veel beter bent dan de tegenstander moet je scoren op het juiste moment.”

Europa League
Schmidt houdt het hoofd koel in aanloop naar de volgende duels: “Ik probeer altijd het positieve te zien. We hebben vandaag gewonnen, dat staat vooraan. Dat gevoel kunnen we meenemen naar belangrijke wedstrijden volgende week. Wanneer je scoort maakt niet uit, zolang je het maar vaker doet dan de tegenstander. Donderdag tegen AS Monaco zullen we een aantal dingen beter moeten doen, maar dat zal een hele andere wedstrijd worden. Het is een goed team met veel potentie. Elke matchday in de Europa League moeten we een stap zetten naar overwintering in de groepsfase.”

wedstrijden
PSV1