Schmidt hint op wijzigingen: ‘We zullen spelen om te winnen’

Schmidt hint op wijzigingen: ‘We zullen spelen om te winnen’
3 min
PSV1

Het lijkt vast te staan dat PSV tegen Omonia Nicosia met een ander team aantreedt dan een week geleden tegen Granada CF of afgelopen zondag tegen sc Heerenveen. Dat valt op te maken uit de woorden van Roger Schmidt, die zijn spelers moet beschermen tegen fysieke malheur.

Fitheid
“Iedereen weet dat we veel wedstrijden moeten spelen. Ik moet op de fitheid van mijn spelers letten”, begon Schmidt woensdagochtend op de persconferentie. “Zoals altijd zullen we ons goed voorbereiden. PSV moet altijd voor de zege spelen. Ook als we al geplaatst zijn.”

Tot en met 22 december heeft PSV nog vijf duels op het programma staan. “De komende vijf wedstrijden heb ik twee doelen. Zoveel mogelijk winnen en de fysieke gesteldheid van de spelers in de gaten houden”, zei Schmidt. “Niet iedereen komt naar mij toe om te zeggen dat ze moe zijn en even rust willen, maar dat kan ik wel aan hen zien. Dan neem ik daarvoor de verantwoordelijkheid.”

Afgelopen zondag was dat al te zien tegen sc Heerenveen, waar de Duitser een aantal sterkhouders in de tweede helft naar de kant haalde juist op het moment dat PSV de wedstrijd (deels) weggaf. “We moeten accepteren dat we op dit moment nog niet op de toppen van ons kunnen spelen. Daar is het de situatie nu niet naar. Ik vind dat we het gezien de omstandigheden in dit seizoen goed doen.”

Basisplaats Viergever
Schmidt verklapte dat Timo Baumgartl en Nick Viergeven sowieso zullen starten tegen Omonia Nicosia. Uit de woorden van laatstgenoemde op de persconferentie valt op te maken dat hij daar naar uitkijkt. “De trainer heeft altijd gezegd dat hij iedereen keihard nodig heeft. Ik ben een prof en teamspeler dus zorg dat ik er klaar voor ben als de trainer mij nodig heeft”, zei Viergever, die het dit seizoen vooralsnog met minder minuten moet doen dan de afgelopen twee seizoenen bij PSV. “Natuurlijk had ik liever wat vaker gespeeld dan nu het geval is, maar daar zijn ook redenen voor. In de voorbereiding ben ik geblesseerd geraakt en het herstel duurde wat langer dan gehoopt. Daarna heb ik Corona gekregen. Ondertussen hebben andere jongens het heel goed gedaan.”

Met een fitte Viergever gaat PSV dus voor een zege, die mogelijk nog de eerste plaats in Groep E oplevert. “Als team moet je iedere wedstrijd aangrijpen om groei door te maken. Dat maakt de wedstrijd van morgen belangrijk. Het is een moment om te laten zien wat we in huis hebben. Daarnaast willen we eerste worden. Daarvoor zijn we afhankelijk van het resultaat bij de andere wedstrijd, maar wij moeten in ieder geval winnen. Dat is voor het gevoel altijd goed.”