Schmidt en Mauro eensgezind: ‘Hard werken tegen Volendam’

Schmidt en Mauro eensgezind: ‘Hard werken tegen Volendam’
2 min
PSV1

Na de doelpuntrijke overwinning in Rotterdam zaterdagavond, reist PSV dinsdag af naar Volendam. Daar ontmoet het de nummer zeven van de Keuken Kampioen Divisie. Om 21.00 uur trappen PSV en FC Volendam af met als inzet een plaats een kwartfinaleplaats van het TOTO KNVB Beker-toernooi.

Hersteld van inspanningen  
Hoofdcoach Roger Schmidt over het duel: “Vanzelfsprekend is ons doel om de volgende ronde te bereiken. Op een enkeling na is mijn ploeg hersteld van de inspanning die we tegen Sparta Rotterdam hebben moeten leveren. Na de laatste training kan ik bepalen welke spelers fit genoeg zijn voor een basisplaats. De wedstrijd komt sowieso nog te vroeg voor Cody Gakpo, die afgelopen weekend uitviel, Mario Götze en Nick Viergever.”

“Met FC Volendam treffen we een ploeg die we niet wekelijks in de Eredivisie aan het werk zien”, vervolgt Schmidt. “Dat is voor mij één van de charmes van bekervoetbal. Ik weet zeker dat zij zich tot de tanden toe zullen wapenen. In de vorige ronde deed De Graafschap dat en iedereen heeft kunnen zien dat zij het ons lastig gemaakt hebben. Mijn ploeg moet met die omstandigheden om kunnen gaan. Uiteindelijk telt maar één ding: kwalificatie voor de kwartfinale.”

Mauro heeft er zin in
Mauro Junior sluit zich aan bij de woorden van zijn trainer. De Braziliaan maakte tegen Sparta Rotterdam zijn eerste treffer van dit seizoen. Na afloop blikte hij alweer vooruit naar de wedstrijd die dinsdag op het programma staat. “Het maakt voor mij niet uit in welke competitie of tegen wie we moeten spelen”, zegt de aanvallende middenvelder. “Ik heb er zin in. We zullen er hard voor moeten werken, want Volendam zal het ons niet makkelijk maken.”