Schmidt en Gakpo stralen zelfvertrouwen uit: 'Al vaker zeer goed voetbal laten zien'

Schmidt en Gakpo stralen zelfvertrouwen uit: 'Al vaker zeer goed voetbal laten zien'
3 min
PSV1

Hoofdcoach Roger Schmidt en reserve-aanvoerder Cody Gakpo blikken aan de vooravond van de Europese uitwedstrijd tegen Leicester City met vertrouwen vooruit. Het tweetal kent de kracht van het sterke Leicester, maar weet ook dat er mogelijkheden liggen. “We hebben dit seizoen al meerdere malen een hoog niveau behaald. Dat moeten we morgen weer doen.”

Lering
Gakpo schoof in voorbereiding op het treffen met Leicester aan bij de traditionele persconferentie. “Het is aan de trainer of ik morgen vanaf de start speel”, zegt de aanvaller. “We zijn als team tot de conclusie gekomen dat de eerste helft van afgelopen zaterdag ondermaats was. We willen graag verder op de voet van de tweede helft. De spirit die daar zichtbaar was, moeten we zien vast te houden. We trekken daar onze lering uit en proberen bepaalde situaties in het vervolg te voorkomen.”

Sterke tegenstander
Leicester is een top team uit de Premier League”, vertelt Schmidt. “En dat beschouw ik als een van de beste competities ter wereld. De laatste tijd zijn ze wat onfortuinlijk door de nodige blessuregevallen. Daardoor steken ze wellicht ook niet in hun beste vorm. Desalniettemin verwacht ik morgen een pittige wedstrijd tegen een goede tegenstander. Ze wonnen vorig jaar bijvoorbeeld nog een nationale beker. Iedere wedstrijd is anders. Het enige wat wij nu kunnen doen is ons op een zo goed mogelijke manier voorbereiden op de wedstrijd van morgen.”

Hoog niveau
Gakpo weet net als zijn coach wat hij kan verwachten van de Engelse ploeg. “Ik zie Leicester als een zware tegenstander. Ze hebben de voorbije jaren de nodige noemenswaardige resultaten geboekt. Ook dit seizoen hebben ze meerdere sterke wedstrijden gespeeld. In deze fase van dit toernooi is iedere tegenstander van een hoog niveau. Ik vertrouw echter op de kracht van ons elftal. We hebben meerdere malen aangetoond een hoog niveau te behalen. Dat willen we morgen ook weer laten zien en hopen deze wedstrijd te winnen.”

Vertrouwen
Schmidt weet waar de kansen liggen tegen de nummer tien uit de Premier League. “Naar mijn mening kunnen we tactisch gezien een verschil maken. We hebben lering getrokken uit de wedstrijden van de afgelopen weken. Dit seizoen hebben we een aantal keer een zeer goed voetbal laten zien. Ik vertrouw er op dat we dit morgen ook weer kunnen doen. We mogen nergens een steek laten vallen. We zijn een team dat beschikt over een hoop kwaliteit en zelfvertrouwen”, sluit de coach af.