Schmidt: 'Een belangrijke stap richting de eindzege gezet'

Schmidt: 'Een belangrijke stap richting de eindzege gezet'
2 min
PSV1

Met een 4-0 overwinning op zak kan PSV naar de halve finale van de TOTO KVNB Beker. Na een mindere fase in de Eredivisie is Roger Schmidt trots dat de ploeg zich heeft herpakt.

Intensiteit
“We hebben de wedstrijd serieus genomen en goed gepresteerd”, reflecteert de Hoofdcoach. “Met drie goals in de eerste helft was het klaar maar toch hebben we geen kansen weggegeven. Vanaf het begin gingen we voor goals en die intensiteit heeft gewerkt. In de tweede helft gaven we geen kansen weg en dat is belangrijk. In zo’n fase moet je je rug recht houden. We hadden meer kunnen scoren, maar ik ben tevreden over de prestaties op het veld.”

Alle spelers
Voor Noni Madueke was het een rentree om van te dromen, dat zag Schmidt ook. Met een goal en een assist is hij tot man van de wedstrijd gekroond. “Ik ben blij dat hij terug is”, vertelt de Hoofdcoach. “Noni speelde geweldig aan het begin van het seizoen. We moeten hem terugbrengen op zijn oude niveau, maar vandaag speelde hij al ontzettend goed. Hij heeft een geweldige eerste stap gezet. Ook Carlos Vinícius is er weer bij en Erick Gutiérrez en Ibrahim Sangaré zijn terug van interlandverplichtingen. We hebben nu een stuk meer opties.”

Bijzonder toernooi
Schmidt is van plan om alles te geven om de KNVB Beker binnen te halen. Ook de volgende ronde zal alles op alles worden gezet: “Elke competitie is belangrijk voor mij en de KNVB Beker is een bijzonder toernooi. Je speelt altijd tegen ploegen met een echte winnaarsmentaliteit. We hebben een belangrijke stap richting de eindzege gezet.”