Schmidt: ‘De volgende wedstrijd is altijd het belangrijkst’

Schmidt: ‘De volgende wedstrijd is altijd het belangrijkst’
2 min
PSV1

Na een drukke seizoensstart staat dit weekend de eerste wedstrijd van de Eredivisie op het programma. In Overijssel wacht Heracles Almelo als de eerste tegenstander van PSV. Hoofdcoach Roger Schmidt blikt vooruit op de wedstrijd.

De volgende wedstrijd
PSV heeft er al vijf officiële wedstrijden opzitten, dus het voelt voor Schmidt niet alsof het seizoen nu pas gaat beginnen. Toch heeft de Hoofdcoach veel zin in de seizoensopener: “Ik ben blij dat het gaat beginnen. De Eredivisie is ons dagelijks werk. Normaal rollen we erin vanuit de seizoensvoorbereiding maar nu zijn we al even bezig. Toch moeten we de eerste wedstrijd laten zien dat we er klaar voor zijn. Als je mij vraagt wat de belangrijkste wedstrijd is, zal ik altijd zeggen: ‘de volgende’.”

Ambitie
De ambitie ligt hoog dit voetbaljaar, ook de Hoofdcoach voelt dat. Na de ontmoeting in Almelo staat de wedstrijd tegen Benfica al snel te wachten, maar Schmidt laat zich niet gek maken: “Wij zijn altijd ambitieus. Het kampioenschap, de Champions League halen, we moeten er volledig voor gaan. De play-offs staan nu even ‘on hold’ voor de Eredivisie. Maar na zaterdag gaat onze focus richting Portugal.”

Oranje

Vlak voor de persconferentie kwam er goed nieuws vanuit Zeist voor een aantal PSV’ers. Joël Drommel en Cody Gakpo maken onderdeel uit van de voorselectie van het Nederlands Elftal. Fodé Fofana is na zijn officiële PSV-debuut ook gedebuteerd in de voorselectie voor Jong Oranje. Gakpo heeft zijn eerste oranje-minuten gemaakt op het EK, voor Drommel staat zijn debuut nog te wachten, maar Schmidt is optimistisch: “Joël speelt gewoon heel goed. Hij is dapper en laat zijn kwaliteiten steeds vaker zien. Ik vind het geen verrassing dat hij in de voorselectie zit.”