Schmidt blikt vooruit op Willem II en interlandperiode

Schmidt blikt vooruit op Willem II en interlandperiode
3 min
PSV1

Daags na de 4-1 nederlaag tegen PAOK blikte Roger Schmidt alweer vooruit op de wedstrijd van komend weekend. Zondag sluit PSV een druk blok af met een thuisduel met Willem II. Op PSV Campus De Herdgang ging het vooral over het verlies van donderdag en de aankomende interlandperiode.

Vermoeidheid
Tegen PAOK leek PSV voor rust de bovenliggende partij, maar in de tweede helft gaf de ploeg het in een kwartier tijd helemaal weg. PAOK scoorde drie keer en sloeg daarna nogmaals toe. “Het is moeilijk om uit te leggen hoe dat precies kwam”, zei Schmidt op de persconferentie. “Sommige jongens waren fysiek, maar ook mentaal vermoeid. Dat zag ik in de eerste helft al. We waren minder geconcentreerd dan dat ik van mijn team gewend ben. In de rust hebben we daar over gesproken. Toch bleven we in de tweede helft onnodige fouten maken. De tegenstander loerde erop en profiteerde ervan.”

Willem II
Dat moet zondag tegen Willem II beter. “We wilden een stap vooruit zetten in onze groep, maar moesten er één terug doen. Dat is teleurstellend, maar we mogen er ook niet te lang bij stil staan. We willen deze periode uiteraard afsluiten met een overwinning op zondag”, aldus Schmidt, die Willem II kent uit de voorbereiding. “En toen hebben we ondervonden dat het een goede ploeg is.”

Interlands
Na de wedstrijd tegen de Tilburgers volgt een interlandperiode. Na de interlandperiode van oktober liepen de Coronabesmetting bij PSV fors op. “Daar maak ik me wel zorgen over, net als ieder ander op dit moment”, zei de hoofdcoach gevraagd naar de situatie. “We moeten accepteren dat er interlands worden gespeeld. Normaal gesproken zijn ook ontzettend blij dat we onze spelers moeten afstaan. Op dit moment denk ik dat er een aantal jongens zijn die twee trainingsweken goed kunnen gebruiken, maar ik ga niemand vragen om hier te blijven. Die beslissing is niet aan mij. Bovendien is het een eer om voor je land te mogen uitkomen.”

Afwezigen
Het is nog niet duidelijk welke spelers zondag van de partij zijn tegen Willem II. In de komende dagen staan er nieuwe tests op het programma. Ryan Thomas lijkt in ieder geval niet fit voor het duel. De Nieuw-Zeelandse gelegenheidsrechtsback viel tegen PAOK uit met een blessure. Over de inzetbaarheid van Pablo Rosario zijn twijfels. De middenvelder die terugkeerde van een Coronabesmetting speelde een halve wedstrijd mee, maar was daarna op.

Extra vooruitblik in Matchday Show op wedstrijddag
Schmidt licht zondag zijn wedstrijdselectie nogmaals toe tijdens de live Matchday Show van PSV, die te zien is op het YouTubekanaal van de club. Daarin zijn naast de trainer ook PSV-fan Rob Scheepers en Willem II-supporter Leo Alkemade te gast. Beide cabaretiers blikken met een knipoog vooruit op het treffen tussen hun favoriete clubs. De show begint om 18.45 uur.