Schmidt blikt vooruit | ‘Eerdere nederlaag rechtzetten’

Schmidt blikt vooruit | ‘Eerdere nederlaag rechtzetten’
2 min
PSV1

Voor Hoofdcoach Roger Schmidt is er nog alles te winnen. PSV strijdt in de laatste vier wedstrijden nog om het kampioenschap, en de trainer wil niet dat zijn ploeg daarin iets te verwijten valt. “We moeten zorgen dat we de resterende wedstrijden allemaal winnen. We zien dan wel waar we eindigen.”

Competitieslot
“In die laatste vier wedstrijden moeten we onszelf in de mogelijkheid stellen Ajax voorbij te gaan, mochten zij een aantal punten morsen”, zegt Schmidt. “Natuurlijk willen wij dolgraag kampioen worden, maar we kijken niet te ver vooruit. We moeten iedere wedstrijd opnieuw gefocust zijn. We spelen in de komende wedstrijden tegen een aantal tegenstanders die vechten voor lijfsbehoud. Dat maakt het een uitdaging. Uiteraard is de uitwedstrijd tegen Feyenoord van volgende week eveneens een flink karwei.”

Revanche
“Naar mijn mening speelden we een goede wedstrijd”, spreekt Schmidt over de wedstrijd eerder dit seizoen in Tilburg, die PSV met 2-1 verloor. “Het is wat mij betreft een wonder dat we die wedstrijd niet winnend afsloten. Dat gebeurt soms in de voetballerij. We creëerden een hoop goede kansen. We waren niet heel fortuinlijk en kregen twee goals tegen. Dat willen we komende zondag uiteraard rechtzetten.”

Recept
De Duitse coach weet wat er nodig is om Willem II nu wel te verslaan. “We moeten goed georganiseerd voetbal spelen en waken voor eventuele countermomenten. Willem II heeft een aantal gevaarlijke spelers in de voorhoede. Gesteund door onze fans gaan we vanaf minuut een op jacht naar de overwinning. Ik vertrouw op onze kwaliteiten en verwacht dat we de wedstrijd vanaf de start naar onze hand kunnen zetten.”

Selectie
“Noni Madueke is er nog niet bij. Hij heeft nog even nodig om terug te keren. Hopelijk kan hij in de laatste week weer aansluiten. André Ramalho en Mauro Júnior hebben enkele lichte pijntjes. Ik verwacht dat zij zondag gewoon aan de aftrap verschijnen.” Ryan Thomas, Olivier Boscagli, Yorbe Vertessen, Phillipp Mwene en Armando Obispo staan wegens blessures aanstaande zondag niet op het wedstrijdformulier.