Schmidt: 'blij met overwinning onder moeilijke omstandigheden'

Schmidt: 'blij met overwinning onder moeilijke omstandigheden'
2 min
PSV1

Een Europese uitwedstrijd opgevolgd door nóg een buitenshuis duel, maar dan op kunstgras. De omstandigheden waren zondag niet makkelijk voor PSV en dus is Roger Schmidt maar wat blij met de drie punten.

Belangrijke overwinning
“Drie uitwedstrijden in zes dagen is altijd een uitdaging. De omstandigheden waren veeleisend. Door het vele reizen en door het feit dat je op kunstgras speelt,” aldus de Hoofdcoach die de omstandigheden opsomt bij ESPN. “Als je dan op achterstand komt, wordt het nog moeilijker, maar het belangrijkste is dat we het omdraaien. Op dit veld moet je winnen en geen blessures oplopen en dat lijkt te zijn gelukt.” 

Geen peptalk nodig
Schmidt was het dan ook niet eens met de journalist toen deze kritiek had op het spel van PSV. “Op dit veld is het moeilijk voetballen, zeker als het zo droog is als nu. Ik hoefde mijn spelers niet op te peppen voor de tweede helft, ze wisten wat ze te doen stond en dat hebben ze, goed uitgevoerd.”

Focus op woensdag
De Duitse Hoofdcoach was vooral te spreken over Mauro Júnior, die vandaag als rechtsback speelde. “Dat is toch weer heel anders dan vanaf de linkerkant, maar hij heeft het heel goed gedaan en iedereen laten zien hoe goed hij kan afwerken.” Ondertussen kijkt hij ook vooruit naar woensdag wanneer PSV het in de beker opneemt tegen Go Ahead Eagles. “We zijn heel blij met de punten, maar morgen gaat de focus weer naar woensdag.”