sc Heerenveen op zoek naar uitzege

sc Heerenveen op zoek naar uitzege
2 min

sc Heerenveen gaat op zoek naar een uitoverwinning bij PSV, want de ploeg van trainer Jurgen Streppel wist de laatste vijf uitwedstrijden niet in winst om te zetten (drie keer gelijk, tweemaal verlies). Eerder dit seizoen wisten de Friezen PSV met 2-0 te verslaan. Arber Zeneli en Reza Ghoochanejhad waren de doelpuntenmakers in het Abe Lenstra Stadion.

Zeneli
Zeneli verkeert in uitstekende vorm. De international van Kosovo was bij de laatste zes goals betrokken van zijn club Heerenveen. Hij scoorde eenmaal en leverde driemaal een assist af. Zeneli kan voor het eerst op vijf opeenvolgende eredivisiewedstrijden een doelpunt maken of een assist afleveren.

Vier sterkhouders
Denzel Dumfries, Stijn Schaars, Daniel H√łegh en Yuki Kobayashi begonnen dit eredivisieseizoen elke wedstrijd in de basis. Bij geen andere ploeg zijn er meer dan drie verschillende spelers die elk duel in de basis startte.

Play-Offs
Heerenveen kan een overwinning in het Philips Stadion goed gebruiken om uitzicht te houden op een plek in de Play-Offs. Vitesse bezet momenteel de zevende plek in de competitie, dat recht geeft tot deelname aan de nacompetitie voor Europees voetbal. Heerenveen moet minimaal een achterstand van zes punten goed maken op de Arnhemmers.